Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Pēdējie laureāti pirms čempionāta

Pavisam drīz golferus jau gaida Latvijas amatieru čempionāts, bet šonedēļ daudzi vēl izmantoja iespēju uzspēlēt handikapa formātā, un dažādos turnīros piedalījās teju divi simti dalībnieku. Laikapstākļi, it īpaši sestdien, gan nebija gluži tādi, par kādiem sapņo jūnija golfa apcerētāji, tomēr uz dalībnieku skaita korekciju tam bija minimāla ietekme.

"Ozo" laukumā sestdien risinājās tradicionālais "SEB Open", kas tika sarīkots jau 17.reizi. Golferi gan cīnījās par balvām dažādās ieskaites grupās, gan ar saviem rezultātiem uz rīkotāju rēķina gādāja finansiālu palīdzību bez aprūpes palikušiem bērniem. Turnīra vēsturē ekstrēmākie laikapstākļi gan nebija sabiedrotie cīņā par PARiem un bērdijiem, tomēr 2125 eiro ar golferu pūlēm sabiedriskā organizācija „Mentor Latvija” no SEB saņems.

Kungiem HCP neto ieskaitē spēcīgākajā grupā ar neto +1 virs PAR uzvarēja Gundars Rauza ar divu punktu pārsvaru pār tuvāko konkurentu Ivaru Grunti. Otrajā kungu grupā labākais bija Nils Mauriņš ar 42 stableford punktiem. 

Tradicionāli "SEB Open" labākie tika noteikti arī sitienu spēlē, kur kungiem nepārspēts palika Reinholds Pīrāgs (78), turpretim dāmām labākā bija Dana Zālīte (82).

Dāmu konkurencē handikapa spēlē Daiga Puisīte diriģēja parādi gan sestdien "Ozo", gan dienu vēlāk "Viesturos", kur risinājās "Adenta" kausa izcīņa. Ja "SEB Open" izcīņā Puisīte bija labākā ar 38 stableford punktiem, tad dienu vēlāk pirmajai vietai vējainajā laukumā pietika ar 30 punktiem.

"Viesturu" laukums turnīrā bija piepildīts līdz maksimumam, vienlaicīgi startējot gandrīz sešiem desmitiem spēlētāju. Taču brangajā vējā tikai vienam - jauniešu grupas uzvarētājam Aleksandram Ķellem - izdevās uzlabots savu handikapu, turklāt nospēlējot neto -7 zem PAR. 

Kungiem spēcīgākajā HCP grupā uzvarēja Andris Rodze ar neto +3 virs PAR, laužot šosezon jau gandrīz ierasto ierindošanos uzreiz aiz labāko trijnieka. 

Otrajā kungu grupā labākais bija turnīra virsrīkotājs un labvēlis Viktors Avkštols, nospēlējot ar 36 stableford punktiem. Līdz ar to uzvarētājam paredzētie materiālie labumi nonāca rezultātu kartīšu loterijā, kur pilnā loze gluži kā gandarījuma balva krita pretējā tabulas polā finišējušajam Romānam Olimpjukam.

Sagaidāms, ka "Adenta" kausa izcīņa kļūs par ikgadēju notikumu, un dalībnieku kvorums tam jau varētu būt garantēts.

Pēdējās izmaiņas , 12.06.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē