Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Sacensības ieskrējienam

Aprīļa vidus pamazām izvingrina ziemā iesīkstējušos golferu kauliņus un arvien vairāk ļauj atgūt spēles sajūtas arī sacensību apstākļos. Nedēļas nogalē vēl tuvāk sezonas kaujas formai pietuvojās "Ozo" un "Viesturos" aizvadīto turnīru dalībnieki, bet uzvarētājiem atsauces uz pārāk pieticīgu spēļu praksi, protams, nebija pat nepieciešamas.

"Macallan" Ozo 15.gadskārtas kausa izcīņā nullei tuvākajā handikapu grupā kungiem visus apstākļus sev par labu visprasmīgāk sestdien spēja izmantot Ainārs Počs, nospēlējot ar 39 stableford punktu guvumu un tuvāko sāncensi Vitautu Tučku apsteidzot par diviem punktiem. Dāmām pārliecinoši labākā ar 41 punktu bija Aija Veisa, bet kungiem otrajā grupā ar 37 punktiem nepārspēts palika Aivis Vegers.

Pavasara golfā vēl paveras iespēja tikt pie uzvarām ar stableford punktu guvumu, kas vēl nav mērāms tālos četrdesmitos, jo jaunie talanti ar ietaupītu handikapa rezervi vēl nav devušies laukumos pēc sava laupījuma. Arī svētdien "Viesturos" cīņā par "Venden" kausu tikai dažiem laureātiem izdevās pārspēt pašiem sevi un uzlabot handikapu.

Pelēkais rīts gan paretināja spēlētāju rindas, taču tie starta listē iekļautie, kam aizdomas par lietu sagādāja tik lielu izbīli, ka par savu prombūtni pat piemirsās painformēt organizatorus, bija piemirsuši vienu svarīgu lietu. Ja reiz turnīram ir ūdeņu lietās iesaistīts atbalstītājs, tad visas šķidrās substances plūst pareizajā laikā un vietā. Lietus golferiem apmeta lielu līkumu un netraucēja izbaudīt mierīgu pavasara dienu, kurā errastības sagādāja ja nu vienīgi kāds aizsprucis bērdijs vai PARs.

Kungiem spēcīgākajā HCP grupā uzvarēja Edmunds Jansons ar neto +3 virs PAR un labāka handikapa nodrošinātu pārsvaru pār Aināru Medni, kam bija tāds pats rezultāts.

Analoģiska situācija bija vēl divās ieskaites grupās, kur vienāds labākais rezultāts bija diviem golferiem, bet tikšanu pie galvenajām balvām, kuru sarūpēšanā iesaistījās arī kluba restorāns, noteica papildu kritēriji. Tā dāmām ar 34 punktiem uzvarēja Iveta Kaminska, apsteidzot Elitu Pertu.

Savukārt otrajā grupā kungiem ar 37 punktiem labākais bija Aleksandrs Petrovs, turpretim Pēterim Elfertam spēlēšana no senioru starta vietām šoreiz ar tādu pašu rezultātu nozīmēja iegūtu otro vietu.

Turpretim jauniešiem handikapa faktors bija no svara tikai zemāku vietu sadalījumā trijniekā, bet pārliecinoši pirmo vietu ieguva Katrīna Gustafssone ar neto -2 zem PAR.

Jau ceturtdien "Viesturos" būs gaidīti iesācēji un viņu pavadoņi, lai kopīgi sāktu sacensību sēriju "Sāksim spēlēt", kas paredz izspēlēt deviņu bedrīšu raundu, duetam spēlējot labāko bumbu.

Pēdējās izmaiņas , 17.04.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē