Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Kurš plusos, kurš mīnusos

Anglim Danny Willet žilbinošā uzvara "US Masters" nodrošināja 1,8 miljonu dolāru naudas balvu, tomēr citiem viņa visai pēkšņais triumfs nozīmēja krietnu mīnusu derībās. Bijušais "Manchester United" treneris Alex Ferguson klātienē ieradās uz turnīru "Augusta" laukumā un bija uzlicis 8000 mārciņu uz Jordan Spieth uzvaru, kas šķita jau pavisam tuvu, tomēr tai nebija lemts notikt.

Ferguson gan bija labā omā arī pēc derību likmes zuduma, un veterāna pozitīvismu nemazināja arī Willet atzīšanās, ka viņa favorīti Anglijas futbolā ir "Liverpool". Ferguson ir liels golfa cienītājs un atzina, ka aizpērn Ryder kausa izcīņā un šogad "US Masters" ir piedzīvojis fantastiskus brīžus.

Spieth šķita esam komfortablā vadībā, kad pēdējā raunda 12.bedrītē (PAR 3) sapelnīja septiņus sitienus. Nonācis raundā no -2 uz +2, amerikānis nepadevās un nākamajās trijās bedrītēs tika pie diviem bērdijiem, tomēr četru dienu summā no Willet atpalika trīs sitienus un dalīja otro vietu ar Lee Westwood.

Willet kļuva par pēdējos 20 gados pirmo angli pēc Nick Faldo, kas ieguva savā īpašumā "US Masters" čempiona zaļo žaketi, tomēr 28 gadus vecā golfera pirmo vietu par nejaušību diez vai var nosaukt, jo kopš 2008.gadā sāktās profesionāļa karjeras viņš naudas balvās Eiropas tūrē ir nopelnījis apmēram 12 miljonus dolāru. Savukārt ASV viņš uzvarēja pirmoreiz.

Starp citu, ar vienāda garuma dzelžiem spēlējošais Bryson DeChambeau dalīja 21.vietu, apliecinot, ka spēj konkurēt ar labākajiem.

"US Masters" 10 miljonu dolāru balvu fonds nodrošināja 22 golferiem ar sešiem cipariem rakstāmu prēmiju, bet pirmajam sešiniekam balva pārsniedza 400 000 dolāru.

Pēdējās izmaiņas , 13.04.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē