Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

"US Masters" gaidītākais trakais

Nedēļas nogalē slavenajā "Augusta National Golf Club" laukumā Džordžijā kļūs zināms šogad pirmais "Major" turnīra uzvarētājs. Līdzās favorītu potenciāla analīzei īpaša vieta "US Masters" pirmsstarta apskatos atvēlēta Bryson DeChambeau. Viņa ideja par visu dzelžu nūju vienādu garumu atgriežas tai zīmīgā vietā, turklāt DeChambeau izcīnītie ASV amatieru čempiona un ASV studentu sporta (NCAA) čempionāta uzvarētāja tituli atgādina, ka viņš nebūt nav vienkārši golfa dīvainis.

Savulaik idejai par spēlēšanu ar vienāda garuma dzelžiem bija pieķēries Bobby Jones - "Augusta National Golf Club" līdzdibinātājs. Viņa īpatnējo nūju komplekts aplūkojams kā eksponāts kluba mājā, un 22 gadus vecais DeChambeau jau paspējis to apbrīnot, sakot, ka tas sniedz viņam papildu iedvesmu.

Ar Kalifornijā dzimušo DeChambeau ir jārēķinās pavisam nopietni - pirms viņa tikai Jack Nicklaus, Tiger Woods, Phil Mickelson un Ryan Moore ir spējuši vienā sezonā uzvarēt ASV amatieros un NCAA čempionātā.

DeChambeau somā ir 10 dzelži, kas visi ir 37,5 collu garumā. Tas ir standarta garums 6.dzelzim.

Par DeChambeau ideju spēlēt ar vienāda garuma dzelžiem tika vēstīts jau iepriekš. Viņš 2009.gadā iedvesmojās no aviācijas mehāniķa Homer Kelly sarakstītās "The Golfing Machine", kas veltīta vēziena analīzei. Grāmata piedāvā katram izveidot savu vēzienu, kombinējot 24 elementus, un katrā no tiem ir trīs līdz 11 variācijas.

DeChambeau izveidoja savu vēzienu, kurā nūja kustas vienā plaknē no sākuma līdz beigām. Jautāts par DeChambeau pieeju, Mickelson atzina, ka tā ir ļoti atšķirīga no ierastās, taču ar nopietnu un pārdomātu pamatojumu.

Līdzšinējās DeChambeau gaitas golfā nav bijušas vienkāršas, jo viņa aizrautība ar zinātniskiem pamatojumiem daudzus ir aizbiedējusi, it īpaši ASV augstskolu golfā. Aprīlī DeChambeau plāno kļūt par profesionāli un pēdējos sešus mēnešus viņš radina sevi pie tūres spēlētāja dzīves. Divreiz viņš jau ir spēlējis vienā flaitā ar Rory McIlroy, un DeChambeau rezultāti arvien saglabāja ingtrigu, ko apliecina 78 un 66 sitienu rezultāti.

Pēdējās izmaiņas , 06.04.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē