Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Rio notestēts

Visas Eiropas tulpju audzētājiem nozīmīgajā dienā svarīgi notikumi risinājās arī Riodežaneiro olimpisko spēļu golfa laukumā, kur notika testa turnīrs. Neraugoties uz ieturēto spēlētāju sastāvu, kas nesniedzās tālāk par Brazīlijas robežām, notikums olimpiskās nākotnes aspekta dēļ piesaistīja nozīmīgu golfa mediju interesi.

Olimpiskajā laukumā "Aquece Rio Golf Challenge" turnīru izspēlēja deviņi golferi - pieci kungi un četras dāmas, un visi apbalvošanā tika pie piemiņas medaļām. Par rezultātiem lielāka interese būs pēc nepilna pus gada, kad pirmo reizi pēdējos 112 gados golfā pasniegs olimpiskās godalgas. Turklāt izredzes uz olimpisko startu nav zudušas arī Latvijas profesionālēm.

Starptautiskās Golfa federācijas izpilddirektors Antony Scanlon pēc turnīra atzina, ka šis tas vēl jāuzlabo, lai augustā būtu fantastisks olimpiskā golfa turnīrs, taču testa sacensībās sasniegtais līmenis atbildis gaidītajam. Scanlon atgādināja, ka tie ir šķietami sīkumi, kas labu turnīru atšķir no izcila.

Kopējās atsauksmes par Gil Hanse projektēto laukumu apliecina, ka olimpiskā turnīra dalībniekus gaida ļoti nopietns pārbaudījums. Gari un ātri grīni, kā arī lērums bunkuru. Plus arhitekta prasme īsi pļautai zālei piešķirt šķēršļa raksturu un okeāna tuvums, kas nozīmē būtisku vēju ietekmi, kā arī mazina paļāvību uz nosacīti viegliem pirmajiem sitieniem un vietām ļoti platiem fērvejiem.

Deviņus kilometrus no olimpiskā ciemata tapušais PAR 71 laukums paredzēts ar 6522 metru distanci kungiem un 5955 metriem dāmām.

Pēdējās izmaiņas , 09.03.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē