Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Muti vaļā, acis ciet

Patiesībā muti turēt vaļā nav obligāti, taču aizvērtām acīm izpildīt ripināšanas sitienus ir kļuvis ierasts 21 gadus vecajai amerikānietei Lexi Thompson. Turklāt viņai tas izdodas ne tikai labi, bet pat izcili, ko apliecina nedēļas nogalē Taizemē golferes izcīnītā uzvara LPGA tūres turnīrā.

Thompson uzvaru Taizemē nodrošināja vairāk nekā pārliecinoši, četru raundu summā nospēlējot ar -20 zem PAR un otrās vietas ieguvēju korejieti In Gee Chun apsteidzot par sešiem sitieniem. Turklāt pēdējā raundā, nospēlējot ar 64 sitieniem, viņas rēķinā bija tikai 24 ripinājumi.

Uzvarētāja pēc panākuma "Golf Channel" pastāstīja, ka ripināt sacensībās ar aizvērtām acīm sāka jau iepriekšējās sezonas beigās. Thompson sevi uzskata par vairāk sajūtu spēlētāju, nevis izcilu tehniķi. Savukārt ripināšana acīm ciet palīdzot labāk sajust ripinājumu un justies komfortablāk.

"Nosaku līniju, kedijs man palīdz nostāties, un tad es vienkārši situ un sev ticu," savu spēli uz grīna raksturoja Thompson.

Ripināšanu acīm ciet pēc tēva, kā arī kedija ieteikuma, Thompson pērn novembrī ieviesa savā arsenālā vispirms kā treniņu vingrinājumu. Taču viss izdevies tik labi, ka metode tika likta lietā arī sacensībās.

Tiesa, ne simtprocentīgi visus ripinājumus Thompson izdara aizvērtām acīm. Tālos putus, kad galvenais ir dabūt bumbiņu tuvu bedrītei, kā arī ripinot bumbiņu augšup pa reljefa lauzumu, acu skats viņai tomēr ir svarīgs sitiena kontrolēšanā.

Pēdējās izmaiņas , 01.03.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē