Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Zviedrijā adoptē futbolistus

Zviedrijas Golfa federācija (SGF) kļuvusi par pasaulē pirmo nacionālo golfa organizāciju, kas savās rindās uzņēmusi futgolfu jeb futbola un golfa spēles hibrīdu. Futgolfs varētu būt atbilstošāks golfam nekā futbolam, jo var tikt spēlēts golfa laukumā, lai gan bez nūjām, toties šajā spēlē neiztikt bez īpaši ierīkotām mērķa bedrītēm.

Futgolfa loģika ir gana elementāra - ar pēc iespējas mazāku sitienu skaitu oficiāla lieluma futbola bumba jāiesit tās izmēram proporcionālā bedrītē. Viens no futgolfa ieviesējiem Zviedrijā Tommy Sverisson ir pārliecināts, ka spēles popularitāte Zviedrijā krasi pieaugs.

Zviedrijā rēķinās, ka ar futgolfu netieši tiek popularizēts arī golfs un piesaista jaunu mērķauditoriju, pie viena paverot laukumiem papildu iespēju ko nopelnīt. Futgolfu zviedri mēdz iekļaut arī bērnu apmācībā pēc Golfa piedzīvojuma koncepcijas, izmantojot bedrītes, kas ir 30 līdz 100 metru garumā.

SGF jau ir uzņemta Starptautiskajā futgolfa federācijā, kur darbojas 36 valstis. SGF pārziņā nu būs arī futgolfa attīstība, valsts līmeņa sacensību rīkošana un spēles vadlīniju pārraudzīšana.

Pēdējās izmaiņas , 01.02.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē