Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Golfa brīnums arī Indijā

Ik pa laikam pasaulē parādās pa kādam golfa brīnumbērnam, un šoreiz ir kārta Indijai. Notikums varbūt arī nebūtu guvis tik plašu ievērību, ja ne 11 gadus vecā juniora Shubham Jaglan milzu gribēšana un pašatdeve, kas palīdzēja viņa trūcīgajai ģimenei tikt galā arī ar sākotnēji šķietami nepārvaramiem šķēršļiem.

Piecu gadu vecumā pirmoreiz golfa nūju rokās paņēmušais Jaglan pašlaik jau ASV ir uzvarējis divos junioru turnīros, kā arī Amerikā sasniedzis sesto vietu starptautiskās junioru sacensībās.

Taču sākotnēji Jaglan pievēršanās golfam pārsteidza viņa ģimeni un visu ciematu netālu no Deli, kur neviens lāga par tādu spēli pat dzirdējis nebija, līdz kāds ASV dzīvojošs indietis nodibināja treniņgrupu. Zēna tēvs lauksaimniecībā tobrīd pelnīja apmēram 150 dolāru mēnesī no nelielas cukurniedru platības.

Treniņgrupa citu bērnu intereses trūkumā dēļ darbojās tikai trīs mēnešus, bet Jaglan vairs nebija pierunājams darīt ko citu. Mājās viņam izveidoja improvizētu grīnu ar trim bedrītēm čipošanai un ripināšanai ģimenes garāžā, bet bunkura lomu pildīja uz jumta sakrājušās smiltis. Savukārt lauku varēja izmantot kā treniņlaukumu.

Zēna tēvs atzina, ka puikas aizrautība pārliecināja ģimeni atteikties no līdzšinējās dzīves un ar golfa labdarības fonda palīdzību pārcelties uz Deli, kur tika piemeklēta lēta mājvieta. Jaglan tur arvien labāk spēlēja junioru turnīros un viņa vārds arvien vairāk tika locīts vietējā golfa sabiedrībā. Zēnu gribēja redzēt Indijas profesionālā golfa zvaigznes, kas vēlāk atzina, ka bija šokā no redzētā.

Jaglan tika uzaicināts bez maksas pievienoties prestižam golfa klubam, kas sedza arī viņa treniņu izmaksas un vēlāk ceļojumus uz turnīriem ASV. Jaglan elks ne velti ir spāņu golfa leģenda Seve Ballesteros, kas par izcilu spēlētāju arī kļuva spītējot visiem apstākļiem. Pašlaik tikai trīs Indijas golferi ir spēlējuši "Major" turnīros, bet Jaglan par savu mērķi tagad uzskata dalību "US Masters".

Pēdējās izmaiņas , 28.01.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē