Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Uzvaru rēķins atklāts!

Profesionālas golferes karjerā pirmo uzvaru piektdien izcīnīja Laura Jansone, paliekot nepārspēta Austrālijas dāmu profesionāļu (ALPG) tūres turnīrā lietainajā Sidnejā. Rīkotājiem dabas kaprīzes lika krietni panervozēt, toties Laura ar teicamu rezultātu spēja visefektīvāk pielāgoties situācijai, ka lietus dēļ turnīrs tika saīsināts uz pusi.

Laura 18 bedrīšu raundu negaisu un lietavu dēļ spēlēja divas dienas, līdz piektdien finišēja ar 66 sitieniem jeb -7 zem PAR. Teorētiski tas būtu turnīra pusceļš, ja vien organizatoriem izdotos sekot savam plānam un pēc pirmās kārtas noslēguma piektdien pabeigt arī nākamo 18 bedrīšu izspēli, tomēr laikapstākļu dēļ tas vairs nebija iespējams.

Otrais raunds "Pennant Hills Golf Club" laukumā gan tika sākts, taču lietū applūda vairāki grīni, spēle tika pārtraukta un vēlāk otrā raunda rezultātus anulēja.

Tādējādi sacensības beidzās ar viena raunda rezultātiem un Laura par vienu sitienu apsteidza tuvāko konkurenti meksikānieti Ana Menendez. Aiz Lauras šoreiz palika viņas titulētākā vārdamāsa Laura Davies - Anglijas golfa granddāma un piecu "Major" turnīru uzvarētāja dalīja 5.vietu ar -4 zem PAR.

Laura pēc uzvaras atzina, ka pirmā vieta tika gūta ne bez fortūnas palīdzības, taču priecājās par panākumu un profesionāles gaitās labāko rezultātu, kā arī atzina, ka Austrālija ir viņai veiksmīga vieta.

"Es mīlu Austrāliju, mans labākais panākums [Eiropas] tūrē bija pērn Austrālijas "Masters" un man patiešām patīk te spēlēt," rīkotāji citēja Lauru. "Līdz šim pēdējos divos turnīros diez cik labi nespēlēju, taču patiešām smagi strādāju, lai būtu stiprāka mentālā spēlē. Pēc katra raunda domāju, ko būtu varējusi izdarīt labāk, un šeit tas nostrādāja. Esmu patiešām pateicīga savai ģimenei un trenerim, kas mani tik ļoti atbalstīja. Pēc profesionāles karjerā līdz šim labākā raunda es nevarētu būt vēl laimīgāka."

Uzvara Latvijas profesionāles rēķinu papildināja ar 4500 dolāriem no turnīra 30 000 Austrālijas dolāru balvu fonda un ļāva pakāpties uz 9.vietu tūres naudas listē. Tas jau ļauj cerīgi lūkoties ne tikai uz dalību Jaunzēlandes "Open" un Austrālijas dāmu "Masters", bet arī uz tikšanu Austrālijas dāmu "Open" dalībnieču vidū.

Savukārt februāra sākumā paredzētajam Viktorijas štata dāmu "Open", kur balvu fonds sasniegs 300 000 dolāru, Laura jau ir kvalificējusies pēc šosezon saņemtās dalības kategorijas Dāmu Eiropas tūrē (LET). Taču pirms vērienīgākiem turnīriem Lauru nākamās nedēļas sākumā gaida vēl viens ALPG turnīrs netālu no Sidnejas "Long Reef Golf Club" laukumā.

Pirmā uzvara, cerams, mazinās Laurai stresa nevēlamo daļu, bet stiprinās motivāciju un cīņassparu teicamam sezonas turpinājumam.

ALPG turnīra REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 22.01.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē