Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Šorti arī Eiropas tūrē

Eiropas tūres profesionāļiem jaunajā sezonā būs iespēja pēc vēlēšanas doties laukumā arī šortos - to paredz pieņemtās izmaiņas tūres nolikumā. Tiesa, jaunā kārtība pagaidām neattieksies uz oficiālajiem sacensību raundiem, taču viens otrs entuziasts jau cer uz drīzām turpmākām pārmaiņām.

Spēlētājiem būs ļauts šortos spēlēt treniņu raundos un Pro-Am sacensībās, trešdien paziņoja Eiropas tūres sacensību komiteja, kas lēmumu Abūdabī pieņēma vienbalsīgi. 

Viens no pirmajiem lēmumu publiski atbalstīja Ian Poulter, vēstot, ka ir 2016. nevis 1990.gads, un ir laiks atbrīvoties no vecmodīgas būšanas, kas bremzē golfu. Savukārt Rory McIlroy sagaida, ka drīz jaunā kārtība būs spēkā arī turnīros, jo no tā neko nezaudēs ne golfa etiķete, ne tradīcijas. McIlroy vēlas, lai pašiem golferiem būtu lielāka iespēja izvēlēties attiecīgajos apstākļos piemērotāko apģērbu.

Abūdabī čempionātā otrdien treniņraundā šortos jau spēlēja Lee Westwood un Ryder kausa Eiropas komandas kapteinis Darren Clarke.

ASV PGA tūrē šortus drīkst vilkt kediji, bet ne spēlētāji. Tomēr Jordan Spieth cer, ka drīz vien izmaiņas pieņems arī Amerikā, jo viņš nekad nav dzirdējis nevienu spēlētāju sūdzamies par šortu neatbilstību tūrei.

Pēdējās izmaiņas , 20.01.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē