Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

5000 USD un lieta darīta

Cik maksā pasaulē labāko golfa nūju komplekts? 5000 dolāru. Vismaz par to ir pārliecināts miljardieris Bob Parsons, kurš sevi dēvē par golfa apmātu entuziastu ar mērķi izgatavot vislabākās nūjas, ignorējot tādus nosacījumus kā nauda un laiks. Tā tapa PXG sērijas nūjas, ar kurām šogad spēlēs arī vairāki PGA tūres golferi.

Uzņēmuma "GoDaddy" dibinātājs uzsvēra, ka ar nūjām neplāno pelnīt naudu, bet gan vēlējās pierādīt, ka spēj radīt pasaulē labāko golfa inventāru.

Ar Arizonā tapušajām PXG nūjām jau pērnajā sezonā spēlēja Ryan Moore, bet šogad uzņēmums noslēdza līgumus ar vēl astoņiem spēlētājiem. PXG pārvilināto golferu saraksta augšgalā ir "British Open" čempions Zach Johnson, kurš visu profesionāļa karjeru spēlējis ar "Titleist", gūstot 12 uzvaras, tostarp divus "Major" titulus.

Johnson pirms PXG jeb "Parsons Xtreme Golf" oficiālās prezentācijas garus komentārus nesniedza, taču uzsvēra, ka lēmumu par inventāra maiņu pieņēmis pēc konsultācijām ar visu savu komandu, arī treneri un kediju.

PXG nolīgto golferu vidū ir Billy Horschel, Chris Kirk, James Hahn un Charles Howell III, kā arī Cristie Kerr, Alison Lee un Gerina Piller LPGA tūrē. Ar PXG spēlēs arī Moore, Rocco Mediate, Sadena Parks un Beatriz Recari.

Pats Parsons golfu sāka spēlēt tikai pēc 30 gadu vecuma, taču ātri kļuva no spēles atkarīgs. Viņš atzina, ka dažus gadus pirms PXG dibināšanas golfa inventāram ik gadu tērējis apmēram 250 līdz 300 tūkstošu dolāru. Viņš ir pārliecināts, ka lielākā daļa arvien jauno nūju ir bezjēdzīgas. Parsons smejas, ka gadījumā, ja visi ražotāju solījumi par jaunās nūjas 10 līdz 15 jardu lielāko distanci būtu patiesas, golferi sistu pusotru jūdzi tālu.

Lai radītu PXG nūjas, Parsons nolīga vairākus "Ping" speciālistus, tostarp "Bay Hill" uzvarētāju Mike Nicolette. Inženieriem netika noteikti nekādi izmaksu vai laika ierobežojumi, bet vienīgais uzstādījums bija nūju veiktspēja tehnisko noteikumu ietvaros.

PXG dzelžiem ir tukšs galvas vidus, kas aizpildīts ar termplastisku elastomēru, kas ļauj veidot plānāku nūjas seju. Dzelžiem ir arī izsvarojuma korekcijas iespēja, ar ko Parsons lepojas. Viņu nesatrauc sīvā konkurence golfa inventāra tirgū, jo tradicionālos ražotājus Parsons neuzskata par sāncenšiem.

Jau iepriekš Parsons golfa aprindās izpelnījās ekscentriķa reputāciju, kad iegādājās "Scottsdale National Golf Club" un izdeva jaunu stingru rīkojumu. Ikvienam kluba biedram tika aizliegts gadā izspēlēt vairāk nekā 30 raundu bez green fee maksājoša viesa piesaistīšanas, plus katram biedram par raunda izspēli bija jāmaksā 100 dolāru pakalpojuma maksa. Tie, kam jaunā kārtība nepatika, varēja saņemt atpakaļ sākotnējo biedra iemaksu un būt brīvi.

Lai gan Parsons golfa nūju pārdošanu neuzskata par biznesu, viņš nekavējās aprēķināt, ka ASV ir sešarpus miljoni aizrautīgu golferu, no kuriem divām trešdaļām ienākums uz mājsaimniecību pārsniedz 125 000 dolāru gadā, bet pārējiem ir vēl krietni lielāks. Tādēļ pieci tūkstoši dolāru nav šķērslis, ja piedāvā nūjas, kas neliek neko mainīt spēlē, nodrošina teicamu sitiena izjūtu un palīdz handikapu samazināt līdz HCP 3, uzskata golfa nūju svētā grāla meklējumos ieslīgušais miljardieris.

Pēdējās izmaiņas , 05.01.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē