Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Par vietu zem Austrālijas saules

Janvāris ir ļoti piemērots laiks Austrālijas apmeklējumam, tostarp, lai uzspēlētu golfu, tomēr Laura Jansone ceļu pāri Klusajam okeānam no ASV ir mērojusi ne izklaides labad. Jau šonedēļ Laura startēs Austrālijas dāmu profesionālā golfa (ALPG) tūres sacensībās, lai vairotu izredzes kvalificēties lielajiem turnīriem un kāptu augšup pasaules rangā.

Laura ir pieteikusies "Moss Vale Ladies Classic", kas ceturtdien un piektdien risināsies Mosveilā pusceļā starp Kanberu un Sidneju. Startam divu dienu turnīrā ir pieteikušās vairāk nekā 70 dalībnieces, un organizatori nodrošina 30 000 Austrālijas dolāru balvu fondu.

Taču ne jau formas uzturēšanai uz "Down Under" devusies Latvijas profesionāle. Analoģiski ALPG turnīri janvārī un februārī risināsies vai ik nedēļu pa vienam vai pa diviem, sniedzot iespēju Austrālijas tūres ārzemniecēm pacīnīties par dalību reģiona prestižākajos dāmu turnīros.

Desmit labākās ALPG ārzemnieces nopelnīs iespēju spēlēt Austrālijas dāmu "Masters" un Jaunzēlandes sieviešu "Open", bet piecas vakances varēs aizpildīt Austrālijas sieviešu "Open" dalībnieču sarakstā. Pēc vietas ALPG ārzemnieču rangā var tikt pie spēlēšanas arī citos lielākos Austrālijas turnīros, kur balvu nauda jau ir desmit reižu lielāka.

Arī daļai Dāmu Eiropas tūres (LET) dalībnieču ir garantēta dalība trijos lielajos turnīros Okeānijā, tomēr ar decembrī kvalifikācijā Lauras izcīnīto kategoriju un vietu tam nepietiek. Pat LET kvalifikācijas uzvarētāja Austrālijas "Open" starta sarakstam netiek ne tuvu, un situācija daudz neatšķiras arī Austrālijas "Masters". Savukārt Jaunzēlandē pēc LET kvalifikācijas skolā iegūtās vietas dalība ir droša tikai četrām labākajām, bet Laura Marokā finišēja 16.vietā.

Iekļūšanai ALPG ārzemnieču sarakstā ar pieteikšanos vien vēl ir par maz, jo maksimālo 30 vakanču aizpildīšanā priekšroka bija spēlētājām ar augstāku pozīciju pasaules rangā. Laurai gada beigas izvērtās veiksmīgas ar labu spēli LET kvalifikācijā, un jaunā gada sākumā būs iespēja ar veiksmīgu turpinājumu tuvināt lielos sezonas mērķus.

LET sezona tuvāk Eiropas platuma grādiem pārvietosies tikai maijā, bet līdz tam iespējas jāmeklē citviet pasaulē.

 

Hello #Australia @alpgtour #⛳️ with @ninamuehl

A photo posted by Laura Jansone (@jansone_laura) on Jan 4, 2016 at 2:47am PST

Pēdējās izmaiņas , 04.01.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē