Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Viena torte un 40 svecītes

Apaļu jubileju trešdien atzīmē Tiger Woods, kam uz svētku tortes jāatrod vieta 40 svecītēm. Golferis, pateicoties kuram, golfs kļuva puslīdz atpazīstams daudziem, kam iepriekš par spēli nebija ne mazākās nojausmas, pašlaik atlabst pēc trešās muguras operācijas. Var tikai minēt, vai 14 "Major" turnīru uzvarētājs atgriezīsies spēlē, vai arī viņa panākumu sarakstā punkts jau ir pielikts.

Woods no absolūtā "Major" turnīru rekordista Jack Nicklaus šķir četru uzvaru tiesa, bet ASV PGA turnīros bijušais pasaules ranga līderis ir uzvarējis 79 reizes, tiesa, trīs uzvaras vairāk ir absolūtajam rekordistam Sam Snead. Diez vai Woods skaitļi mainīsies drīzā nākotnē, jo savu ietekmi uz viņa spēli tāpat ir atstājušas četras ceļgalu operācijas, un smagas psiholoģiskas sekas arī seksa skandāls, kas sagrāva attiecības ar sponsoriem.

Taču līdzšinējās karjeras spilgtākajos brīžos Woods nenoliedzami bija kas vairāk par kārtējo uzvaru savā rēķinā ierakstījušu spēlētāju. Viņš sportā kļuva par pasaules mēroga superzvaigzni, kas arī šķietamus malā stāvētājus neviļus pamudināja sekot golfa notikumiem, un fani interesi par viņu nav zaudējuši arī pēc kritiena no slavas augstumiem.

Ja saka, ka četrdesmitgadniekam ir laiks kļūt pieaugušam, tad Woods uzskata, ka viņam nav viena vecuma. Psiholoģiski viņu tuvi cilvēki uzskatot par piecgadīgu bērnu, bet fiziski Woods dažbrīd var justies gan kā večuks, gan kā jauns puika.

Līdz šim pēdējo "Major" titulu Woods ieguva 2008.gadā, kad, klibodams "US Open" pārspēlē, pieveica Rocco Mediate. Decembrī Woods atzina, ka pašlaik viņam nav skaidras bākuguns, pēc kuras tiekties, un bijusī turnīru zvaigzne ir gatava arī samierināties, ja jaunus slavas brīžus nepiedzīvos.

Nicklaus ir pārliecināts, ka būtu muļķīgi jau pašlaik norakstīt Woods kā pagātnes tēlu. Taču statistika augstāko sasiegumu golfā mūsdienās nerunā par labu četrdesmitgadniekiem. Ja "British Open" pēdējos gados dažkārt ir uzvarējuši 40 gadu robežu sasnieguši spēlētāji, tad ASV laukumos "Major" titulu kopš 1999.gada kā 40+ golferis ir izcīnījis tikai Vijay Singh 2004.gadā PGA čempionātā.

Rekordists Nicklaus savu pēdējo "Major" titulu ieguva 46 gadu vecumā 1986.gada "Masters". Arī Vecais Tom Morris, kurš 19.gadsimta otrajā pusē pēc savas 40 gadu jubilejas uzvarēja četros "Major", pēdējo lielo uzvaru svinēja 46 gadu vecumā. Tātad vismaz līdz 2022.gadam Nicklaus ieteikumu nenorakstīt Woods priekšlaicīgi ir vērts paturēt prātā.

Pēdējās izmaiņas , 30.12.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē