Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pārliecinošāk kā jebkad

Latvijas profesionāle Laura Jansone otrdien Marokā veiksmīgi finišēja piecas dienas ilgušajā kvalifikācijas turnīrā un nopelnīja pilnu tūres karti dalībai Dāmu Eiropas tūrē (LET) 2016.gadā. Laura LET spēlēs ceturto sezonu pēc kārtas un saglabā izredzes kvalificēties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, turklāt tūres karti kvalifikācijā viņa nodrošināja ar pārliecinošu pozīciju otrā desmita vidū.

Kvalifikācijā augstāko iegūstamo kategoriju dalībai LET arī nākamajā sezonā Laura Marakešā garantēja ar turnīrā piecu kārtu summā dalītu 15.vietu. Laura 90 bedrītes piecās kārtās izspēlēja ar 353 sitieniem (68-74-68-71-72) jeb septiņiem sitieniem zem teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

Visas trīs iepriekšējās reizes Laura cīņā par tūres karti bija tuvāk trīsdesmitnieka beigām, dalot 25., 27. un 26.vietu. Toties šoreiz uzdevums tika paveikts ar četru sitienu rezervi. Augstāka pozīcija 8a kategoriju ieguvušo spēlētāju konkurencē sniedz arī zināmas priekšrocības uz nākamo sezonu, jo pieteikumu akceptēšana turnīrā var izrādīties atkarīga no kvalifikācijā ieņemtās vietas.

LET kvalifikācijā, ieskaitot priekšsacīkstes, startēja 241 golfere, bet izšķirošajā atlases turnīrā piedalījās 35 valstu 115 spēlētājas. Vietu LET ieguva kvalifikācijā 31 labākā kvalifikācijas dalībniece. Kvalifikācijas pamatturnīrā uzvarēja 17 gadus vecā Indijas golfere Aditi Ashok ar rezultātu -23 zem PAR, tuvāko sāncensi dānieti Daisy Nielsen apsteidzot par trim sitieniem.

Kvalifikācijas pamatturnīrs risinājās divos Marakešas golfa laukumos „Amelkis Golf Club” un „Samanah Country Club”, pulcējot gan golferes, kas iepriekš veiksmīgi startēja priekškvalifikācijas turnīros, gan spēlētājas, kam pēc iepriekšējiem sasniegumiem bija garantēta dalība galvenajā kvalifikācijā. Laura 2015.gadā tūres kopvērtējumā ieņēma 90.vietu, ar ko jau nodrošināja dalību daļā nākamās sezonas turnīru, taču Marokā sasniegtais rezultāts garantēs jaunajā sezonā plašākas iespējas sacensību iespējas.

LET sezona startēs februārī ar Jaunzēlandes un Austrālijas sieviešu „Open”, bet vēlāk paredzēti turnīri Āzijā, Āfrikā un Eiropā. Līdz 2016.gada 11.jūlijam turnīros varēs krāt ieskaites punktus cīņā par ceļazīmi uz Riodežaneiro, kur golfs pēc 104 gadu pauzes atgriezīsies olimpisko spēļu programmā.

Olimpiskā golfa turnīra dalībnieces noteiks pēc spēlētāju vietas pasaules rangā, un Laurai pēc pašreizējiem rezultātiem ir jāapsteidz piecas tiešās konkurentes, lai kvalificētos startam Rio.

LET kvalifikācijas skolas REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 22.12.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē