Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Noteikumu izmaiņu apskats

Līdz 1.janvārim, kad stāsies spēkā golfa Noteikumu jaunā redakcija, atlicis vēl nedaudz vairāk kā mēnesis, taču jau tagad ir apzināti iecerētie labojumi, kas gan neizmainīs golfa spēles būtību. Tālāk aplūkojams uzskatījums, kuros Noteikumu punktos ievietas izmaiņas, taču jāatgādina, ka tās pašlaik vēl nav spēkā.

Noteikums 3-3. Rīcība šaubu gadījumā
Noteikums labots, lai plašāk norādītu rīcības procedūru spēlētājam, kurš nav pārliecināts, kā rīkoties, un nolemj spēlēt divas bumbiņas, un kā Komitejai noteikt, spēle ar kuru bumbiņu šādās situācijās ir ieskaitāma.

Noteikums arī paplašināts, lai sniegtu norādes, spēle ar kuru bumbiņu ir ieskaitāma, kad Noteikumi neatļauj šādu rīcību nevienai bumbiņai.

Izņēmums Noteikumam 6-6d. Nepareizs rezultāts bedrītē
Jaunais Izņēmums nodrošina, ka spēlētāju nediskvalificē par iesniegtu rezultātu, kas jebkurā bedrītē ir mazāks par faktisko, ja tas noticis tādēļ, ka spēlētājs nav iekļāvis vienu vai vairākus soda sitienus, par kuru nopelnīšanu viņš nezināja pirms rezultātu kartītes nodošanas. Tā vietā spēlētājs saņem sodu atbilstoši attiecīgajam piemērojamajam Noteikumam un papildu divu sitienu sodu par katru bedrīti, kurā viņš pieļāvis Noteikuma 6-6d pārkāpumu.

Noteikums 14-1b. Nūjas noenkurošana
Ieviests jauns Noteikums, kas aizliedz sitiena veikšanā nūju noenkurot tiklab „tieši”, vai izmantojot „enkura punktu”.

Noteikums 14-3. Mākslīgas ierīces un neparasts aprīkojums; aprīkojuma anormāla izmantošana
Noteikumā 14-3 veikti vairāki labojumi, tostarp ieviests principa pārskats, lai apstiprinātu, pēc kā pārraudzības organizācijas nosaka, vai kāda priekšmeta lietošana pārkāpj Noteikumu 14-3; Iepriekš lietotais apzīmējums „aprīkojuma neparasta izmantošana” skaidrībai aizstāts ar apzīmējumu „aprīkojuma anormāla izmantošana” un sods spēlētājam par Noteikuma 14-3 pirmo pārkāpumu noteiktajā raundā ir izmainīts no diskvalifikācijas uz zaudētu bedrīti mača spēlē vai diviem sitieniem sitienu spēlē. Diskvalifikācija ir sods par nākamo šī Noteikuma pārkāpumu.

Noteikums 18-2. Miera stāvoklī esošu bumbiņu izkustinājis spēlētājs, partneris, kedijs vai aprīkojums
Noteikums 18-2b (bumbiņa izkustas pēc nostāšanās pie bumbiņas) ir atsaukts. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja bumbiņa izkustas pēc spēlētāja nostāšanās pie tās, soda piemērošana pēc Noteikuma 18-2 ir pilnīgi atkarīga no tā, vai bumbiņas izkustēšanos izraisīja spēlētājs.

Noteikums 25-2. Ieurbusies bumbiņa
Ieviestas Piezīmes, lai izskaidrotu, kad bumbiņa ir ieurbusies, un apstiprinātu, ka Komiteja drīkst ieviest Vietējo Noteikumu, kas ieurbušai bumbiņai jebkurā vietā līdz grīnam atļauj atvieglinājumu bez soda.

Noteikums 26-2. Ūdens šķērslī izspēlēta bumbiņa
Noteikums pārveidots tikai lielākai skaidrībai. Būtiskas izmaiņas nav ieviestas.

I Pielikums. Vietējie noteikumi, sacensību nosacījumi
Līdzšinējā I Pielikuma A un B daļas, kas attiecas uz Vietējiem noteikumiem, apvienotas, lai visa noderīgā informācija par attiecīgiem Vietējiem noteikumiem būtu atrodama vienuviet.

IV Pielikums. Ierīces un cits aprīkojums
Labota 5.sadaļa par distances mērīšanas ierīcēm, lai gadījumā, ja Vietējais noteikums atļauj distances mērīšanas ierīču lietošanu, Noteikuma 14-3 pārkāpums iestātos tikai gadījumā, ja spēlētājs izmanto ierīci kādam citam nolūkam, ko Noteikums aizliedz. Iepriekš, ja bija spēkā Vietējais noteikums, spēlētājs pārkāptu Noteikumu 14-3, ja viņa lietotajā distances mērīšanas ierīcē būtu citas iezīmes, kuru lietošana būtu Noteikuma 14-3 pārkāpums neatkarīgi no tā, vai šīs citas iezīmes spēlētājs izmantotu.

II, III un IV Pielikums
Noteikumos 4, 5 un 14-3 izņemti formulējumi par aprīkojuma atbilstību un ražojumu iesniegšanas procedūru, lai novērstu dublēšanos ar II, III un IV Pielikumu. Šo formulējumu apvienošana pielikumos nemaina būtību.

Pēdējās izmaiņas , 27.11.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē