Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

EGA jaunāki seniori

Eiropas Golfa asociācija (EGA) no nākamā gada 1.janvāra ievieš jaunu senioru vecuma standartu - 50 gadu, kas būs spēkā, nosakot dalībnieku tiesības piedalīties Eiropas senioru vīriešu un Eiropas senioru vīriešu komandu čempionātos. Dāmām EGA noteiktā senioru robeža 50 gadu vecumā paliek nemainīga.

Līdzšinējā EGA kungiem noteiktā robeža bija 55 gadi, taču Latvijas golferiem pārmaiņas nebūs radikāls jaunums. Pēc saskaņošanas ar EGA šogad Latvijas senioru čempionātā varēja startēt no 50 gadu vecuma.

Dalībnieka vecuma atskaites punkts ir gadu skaits attiecīgā čempionāta pirmajā dienā. Tātad golferis var spēlēt senioru konkurencē arī gadījumā, ja sacensību pirmā diena iekrīt viņa 50. dzimšanas dienā.

Apstiprinot par pieciem gadiem mazāku vecuma cenzu, EGA vēlas veicināt konkurenci senioru sacensībās. Gluži tāpat šī gada sākumā EGA no 35 uz 30 gadiem jau samazināja vecuma cenzu midamatieru sacensībās. EGA vienlaicīgi uzskatīja par nepieciešamu atjaunot 20 gadu starpību starp senioru un midamatieru minimālo vecumu, lai Eiropas čempionātos nodrošinātu labākās konkurences iespējas visu vecumu amatieriem.

EGA pirms lēmuma konsultējās ar dalībvalstu pārstāvjiem un EGA Čempionātu komiteju, saņemot vairākuma atbalstu. Turklāt EGA noteiktā vecuma robeža sakrīt arī ar nosacījumiem profesionāļu tūrēs.

EGA cer pārliecināties par izmaiņu pozitīvo efektu 2015.gada turnīros - Eiropas senioru čempionātā, kas "Pula Golf" laukumā Maljorkā, Spānijā, notiks no 9. līdz 11.jūnijam, kā arī Eiropas komandu senioru čempionātā, kur cīņas paredzētas no 30.augusta līdz 3.septembrim "Diners Golf & Country Club" laukumā, Slovēnijā.

Pēdējās izmaiņas , 19.11.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē