Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Jūrmala top

Jau pāris sezonas golferi Salienas vārdu atceras aizgājušo laiku dēļ un apklaušinās par jaunumiem - kā sokas darbi bijušā golfa kompleksa vietā. Labi zināmajā vietā no jauna būvētais Jūrmala GC tikmēr kļūst arvien zaļāks, un otrdien ar paveikto tika iepazīstināta Latvijas Golfa federācijas vadība.

Vietā būs atgādināt, ka kompleksa koncepcija nav mainījusies. Jūrmala GC būs "Jack Nicklaus Design" 18 bedrīšu laukums un akadēmijas laukums ar deviņām PAR 3 bedrītēm. Sagaidāms, ka nepacietīgākie spēlētāji PAR 3 laukumu varēs klātienē novērtēt nākamajā vasarā, savukārt lielajā laukumā ir apsēta puse bedrīšu, kuru dizainā jau saskatāmas reljefa zaļās līnijas.

No jauna tiek būvēts arī PAR 3 laukums, taču tā dizainā ir mazāk pirmajā acu uzmetienā redzamu atšķirību salīdzinājumā ar bijušo Dārzu laukumu. Jāatzīst gan, ka tas ir tikai virspusējs iespaids, jo reljefa līnijas ieguvušas lielāku amplitūdu, kā arī grīni kļuvuši krietni lielāki, un laukumā netrūks arī ūdens šķēršļu.

Arī topošajā 18 bedrīšu laukumā nevar nesaskatīt būtiski izmainīto reljefu. Dabiskā ainava nekur nav pazudusi, taču nevar nepamanīt zināmu līdzību ar nelielu kāpu plūstošajām līnijās, kas izskatās piejūras laukumam piedienīgas. Var piebilst, ka jaunā laukuma bedrīšu izklājums krasi atšķirsies no līdzšinējā, un arī piebraukšana pēc darbu pabeigšanas paredzēta caur Salienas ciematu, nevis līdzšinējā veidā.

Darbs laukuma tapšanā arvien turpinās, arvien tuvinot nozīmīgo brīdi, kad Latvijas golfs atgūs sporta veida izaugsmei tik būtisko vietu. Saimnieki nesteidz solīt kādu noteiktu datumu sarkanās lentītes griešanai, bet sparīgi darbojas, lai tas pienāktu pēc iespējas drīzāk.

Pēdējās izmaiņas , 18.11.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē