Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Mazāk pretrunu

Līdz ar jaunās Noteikumu redakcijas stāšanos spēkā nākamā gada 1.janvārī paliks mazāk iespēju dažādām interpretācijām un aizdomām par organizatoru favorītismu astsevišķiem spēlētājiem. Izmaiņas noteikumos novērsīs divdomīgas situācijas, kādas golfa pasaulē iepriekš piedzīvotas, turklāt līmenī, kur viss, šķiet, ir priekšzīmīgā kārtībā.

Noteikums 6-6d no nākamā gada pirmās dienas par nepareiza (mazāka) rezultāta bedrītē iesniegšanu spēlētāju nediskvalificēs, ja atšķirību izraisīs nepieskaitīti soda sitieni, par kuru iestāšanos golferis nezināja pirms kartītes iesniegšanas. Pienāksies sods par attiecīgo pārkāpto noteikumu un vēl divi soda sitieni par kļūdu rezultātu kartītē.

Golfa līdzšinējā vēsturē ir dažādi piemēri, un ne vienmēr par nepareizu iesniegtu rezultātu spēlētājs ticis diskvalificēts.

Tiger Woods 2013.gada "US Masters" otrajā kārtā 15.bedrītes izspēlē nepareizi nometa bumbiņu un raunda beigās būtībā bija nopelnījis diskvalifikāciju par nepareiza rezultāta iesniegšanu, jo nepieskaitīja par pārkāpumu pienākošos soda sitienus. Woods pirmā sistā bumbiņa noslīka dīķī pie grīna, bet nākamo bumbiņu viņš sitiena vietā nebūt nenometa "cik tuvu vien iespējams" iepriekšējās bumbiņas atrašanās vietai.

Par pārkāpumu Woods uzzināja tikai pēc raunda, taču netika diskvaificēts, ko turnīra organizatori pamatoja ar Noteikumu 33-7. Tas paredz, ka Komiteja īpašos gadījumos diskvalifikācijas sodu drīkst atcelt vai mainīt, ja šādu rīcību uzskata par pamatotu.

Turpretim Michelle Wie karjerā pirmajā turnīrā profesionāles statusā būtu ieņēmusi 4.vietu pēc trešās dienas, ja vien golferi jau pēc raunda beigām nediskvalificētu par 7.bedrītē nepareizi nomestu bumbiņu. Wie bumbiņas sākotnējo pozīciju atzina par nespēlējamu un nolēma nomest bumbiņu ar viena sitiena sodu, taču paveica to tā, ka jaunā pozīcija bija tuvāk bedrītei. Pati spēlētāja nepamanīja kļūmi, kas bija divu soda sitienu vērtībā, un līdz ar to parakstīja nepareizu rezultāta kartīti.

Wie gan ir gadījies arī tāds noteikumu pārkāpums, kurā viņa var vainot tikai savu aizmāršību. 2008.gadā LPGA turnīrā pēc nospēlēta trešā raunda Wie no līderes atpalika vienu sitienu un būtu pretendējusi uz karjerā pirmo uzvaru profesionāles statusā, ja vien "State Farm Classic" turnīra komiteja nebūtu konstatējusi, ka golfere pēc otrā raunda iesniedza rezultātu kartīti bez pašas paraksta. Sods par to bija diskvalifikācija.

Pēdējās izmaiņas , 12.11.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē