Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Nopietni par Ķīnu

Pēc pieciem līdz 10 gadiem skats uz golfa pasauli būs būtiski mainījies, galvenokārt Ķīnas un tās milzu attīstības dēļ, uzskata jaunais Eiropas tūres vadītājs Keith Pelley. Ķīnā plāno uzbūvēt 5000 publisko laukumu, bet aizliegumā valsts funkcionāriem iesaistīties golfā eiropieši neesot uztvēruši īsto jēgu.

Pelley ir pārliecināts, ka Ķīnā ieviestos tīras vadības principus, kas aizliedz ne tikai ekstravaganci restorānu apmeklējumos un nepieņemamu seksuālo uzvedību, bet arī liedz spēlēt golfu, vietējie iedzīvotāji patiesībā uztver kā atbalstu spēles attīstībai un uzlabos golfa tēlu.

"Tas ir ļoti pozitīvs Ķīnas valdības lēmums un ļoti palīdzēs golfa attīstībā," HSBC golfa biznesa forumā Šanhajā sacīja Pelley. "Šī vēsts ir adresēta 80 procentiem Ķīnas strādnieku klases, kas grib iesaistīties golfā."

Sākotnēji Pelley bijis pārsteigts par Ķīnas valdības paziņojumu, bet vēlāk ķīnieši viņam paskaidrojuši, ka Ķīnā tas uztverts kā atbalsts golfam, lai nodalītu no spēles to diskreditējošas parādības. Lai gan martā plaši tika izziņots par Ķīnā nelegāli uzceltu 66 golfa laukumu likvidēšanu, būvēšanas tempi nebūt nav samazinājušies.

"Viņi ir apņēmušies te uzbūvēt 5000 publisko laukumu. Pēc pieciem līdz 10 gadiem būs pavisam cita saruna par golfu Ķīnā. Āzijai ir milzu potenciāls, un Ķīnai būs izšķiroša loma spēles nākotnē," paredz Pelley. Pašlaik Ķīnā ir apmēram 600 golfa laukumu, bet pirms 10 gadiem to bija mazāk nekā 100.

Savukārt LPGA tūres galvenā izpildamatpersona Mike Whan pastāstīja, ka Ķīnas biznesa interese par iesaistīšanos golfā tikai pieaug. Kopš pavasara LPGA Ķīnā ir piesaistījusi divus jaunus sponsorus un saskata labu perspektīvu.

Pēdējās izmaiņas , 05.11.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē