Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Ziemas čempionātu aktualitātes

Teorētiski līdz 4.Latvijas ziemas čempionātam un 9.Vidzemes atklātajam ziemas čempionātam vēl ir četri mēneši, tomēr potenciālajiem dalībniekiem jāpatur prātā, ka atlikušas vairs tikai dažas starta vietas. Savukārt savu dalību jau apliecinājušiem spēlētājiem var būt interesanti iepazīties ar sacensību nolikumiem.

Par čempionātu organizatorisko pusi gādā līdzšinējā komanda, kas, acīmredzot, ir sevi apliecinājusi gana spoži, jo pašlaik 72 golferu sacensībās ir vakantas vairs tikai 10 dalībnieku vietas.

Turnīrs Turcijā februāra vidū notiks "Kaya Palazzo" un "Cornelia Golf Club" - "King" un "Prince" laukumos. Savukārt dalībnieku izmitināšana paredzēta "Cornelia de Luxe" viesnīcā. 

Interesenti, kas vēlas pieteikt savu dalību, var lūkot pēc organizatoru kontaktiem zemāk publicētajā informācijā.

IV Latvijas Ziemas čempionāts golfā 2016
Sacensību nolikums

1. Vadība
Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF un IV Latvijas Ziemas čempionāts golfā sacensību organizācijas komiteja.
Sacensību galvenais tiesnesis: Edgars Zālītis.

2. Laiks un vieta
Sacensības notiek Belek, Turcija –
15.02.2015. starts 8:00 un 11:04 no 1. bedrītes Kaya Palazzo golfa laukumā;
16. februārī starts 10:10 no 1. bedrītes King un Princes golfa laukumos;
17. februārī starts 10:10 no 1. bedrītes King un Princes golfa laukumos.

3. Dalībnieki
3.1 Sacensību dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi (LR pilsoņu pase) un LR rezidenti, kuri reģistrējušies LGF HCP reģistrā 2016. gadā.
3.2 Sacensības notiek amatieriem sieviešu un vīriešu konkurencē.
3.3 Maksimālais HCP dalībai sacensībās ir 36.
3.4 Maksimālais spēlētāju skaits 72.

4. Sacensību formāts un noteikumi
4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem Kaya Palazzo un Cornelia golfa kubu vietējiem noteikumiem un LGF Sacensību Nolikumu.
4.2 Formāts:
4.2.1 Sitienu spēle - 54 bedrītes atsevišķi sieviešu un vīriešu ieskaitē.
4.2.2 HCP neto – 54 bedrītes trīs HCP grupās:
- 1. grupa – (HCP +4 – 12)
- 2. grupa – (HCP 13 – 24)
- 3. grupa – (HCP 25 – 36)
4.3 Izsitiena vietas. Vīrieši spēlē no dzeltenajām izsitienu vietām, seniori 65+ no sarkanajām izsitienu vietām, sievietes un juniori no Kaya Palazzo laukumā no zilajām un Cornelia no sarkanajām izsitienu vietām.
4.4 Vietu dalīšana.
4.4.1 Stroke ieskaitē. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, notiek „pēkšņās nāves” pārspēle uz Cornelia laukuma Tiberius devītnieka 6. bedrītes. Pārspēle notiek no melnās izsitiena vietas. Ja vairāki spēlētāji dala pārējās godalgotās vietas, augstāko vietu ieņem spēlētājs ar lielāko HCP.
4.4.2 Neto ieskaitē. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvar spēlētājs ar mazāko HCP, ja HCP vienādi, notiek „pēkšņās nāves” pārspēle uz Cornelia laukuma Tiberius devītnieka 6. bedrītes. Pārspēle notiek no melnās izsitiena vietas. Ja vairāki spēlētāji dala pārējās godalgotās vietas, augstāko vietu ieņem spēlētājs ar mazāko HCP.
4.5 Spēles temps. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes. Par spēles tempa neievērošanu: pirmajā reizē – brīdinājums, otrajā reizē – 1 soda sitiens, trešajā reize – 2 soda sitieni, ceturtajā reizē - diskvalifikācija.
4.6 Starta laiks. Ja spēlētājs nokavē startu līdz 5 minūtēm, tas saņem 2 sitienu sodu. Ja nokavē vairāk par 5 minūtēm, tad tiek diskvalificēts (Noteikuma punkts 6-3).
4.7 Bumbiņas. Sacensībās var spēlēt tikai ar golfa noteikumos atļautajām bumbām (skat. sarakstu www.randa.org).
4.8 Draiveri. Sacensībās var spēlēt tikai ar golfa noteikumos atļautajiem draiveriem (skat. sarakstu www.randa.org).
4.9 Distances mērīšanas un elektroniskās ierīces. Distances mērīšanas ierīces ir atļautas.
4.10 Kediji. spēlētājs var izmantot kedija palīdzību Noteikumos paredzētajā kārtībā. Par kediju var būt jebkura persona, kura saskaņā ar Noteikumiem, nav profesionāls golferis. Spēlētājs ir atbildīgs par kedija rīcību.
4.11 Golfa ratiņi. Ratiņu, tajā skaitā elektrisko ratiņu, lietošana ir atļauta, ja vien tie nepalīdz spēlētājam pārvietoties. Golfa kartu izmantošana ir aizliegta. (Izņemot organizētāju atļautajos gadījumos).
4.12 Rezultāti. Kad rezultāti izvietoti uz rezultātu tablo un/vai oficiālajā rezultātu lapā, tie tiek uzskatīti par galīgiem. Pretenzijas var tikt iesniegtas ne vēlāk kā 15 minūtes pēc sacensību beigām.

5. Pieteikšanās un izloze
5.1 Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 08.02.2016. plkst. 18:00.
5.2 Izloze notiks 13. februārī plkst. 18:00.

6. Starta laiki
Pirmās dienas starts notiks saskaņā ar izlozi, otrajā un trešajā sacensību dienā spēlētāji startē saskaņā ar pirmās dienas rezultātiem. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu. Sacensību atklāšana 13. februārī plkst. 21:00 Cornelia de Luxe viesnīcas vestibilā.

7. Apbalvošana
IV Latvijas ziemas čempions saņems Eco Baltia dāvātos kausus.
IV Latvijas ziemas čempione saņems Eco Baltia dāvātos kausus.
HCP grupu kausu ieguvēji saņems Radio TEV  dāvātos kausus.

IX VIDZEMES ATKLĀTAIS ZIEMAS ČEMPIONĀTS GOLFĀ 2016
SACENSĪBU NOLIKUMS

1. Sacensību mērķis
Palielināt Vidzemes golfa spēlētāju ieguldījumu LATVIJAS golfa attīstībā, uzaicinot piedalīties godīgās sacensībās ar labākajiem LATVIJAS golferiem arī ziemas periodā.

2. Sacensību vieta un laiks
Belekas apkārtnē Turcijā, 2016. gada 16. un 17. februārī Cornelia golfa kluba King un Princes laukumos. Vīrieši spēlē no dzeltenajām izsitienu vietām, seniori 65+, sievietes un juniori no sarkanajām izsitienu vietām.

3. Dalībnieki
a. Sacensību dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi (LR pilsoņu pase) un LR rezidenti, kuri reģistrējušies LGF HCP reģistrā 2016. gadā.
b. Sacensības notiek amatieriem sieviešu un vīriešu konkurencē.
c. Maksimālais HCP dalībai sacensībās ir 36.
d. Maksimālais spēlētāju skaits 72.

4. Sacensību formāts un noteikumi
Sacensību dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi (LR pilsoņu pase) un LR rezidenti, kuri reģistrējušies LGF HCP reģistrā 2016. gadā.
Sacensības notiek amatieriem sieviešu un vīriešu konkurencē saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendjūsas Golfa kluba apstiprinātiem noteikumiem. Dalībniekiem HCP kartes obligātas. Handikaps nedrīkst būt lielāks par 36.
Sacensībās tiek izspēlētas 36 bedrītes, to ietvaros notiek divi turnīri.
- IX Vidzemes Ziemas atklātais čempionāts golfā par SIA „Autoserviss Birums” dāvāto kausu vīriešu un sieviešu atsevišķā ieskaitē. Stroke rezultāts.
- IX Vidzemes Ziemas kausa izcīņa golfā par  dāvāto kausu vīriešu un sieviešu atsevišķā ieskaitē. HCP neto rezultāts.

5. Vietu dalīšana
a. Ja vairāki spēlētāji stroke ieskaitē dala pirmo vietu, notiek „pēkšņās nāves” pārspēle uz Cornelia laukuma Tiberius devītnieka 6. bedrītes. Pārspēle notiek no melnās izsitiena vietas. Ja vairāki spēlētāji dala pārējās godalgotās vietas, augstāko vietu ieņem spēlētājs ar lielāko HCP.
b. Ja vairāki spēlētāji HCP neto ieskaitē dala pirmo vietu, uzvar spēlētājs ar mazāko HCP, ja HCP vienādi, notiek „pēkšņās nāves” pārspēle uz Cornelia laukuma Tiberius devītnieka 6. bedrītes. Pārspēle notiek no melnās izsitiena vietas. Ja vairāki spēlētāji dala pārējās godalgotās vietas, augstāko vietu ieņem spēlētājs ar mazāko HCP.

6. Starta laiki
16. un 17. februārī starts no 1. bedrītes Cornelia laukumā sākot no plkst. 10:10. Reģistrēšanās ne vēlāk kā 15 minūtes pirms starta laika kluba recepcijā. Sacensību atklāšana 13. februārī plkst. 21:00 Cornelia de Luxe viesnīcā.

7. Dalībnieki
Sacensībās piedalās spēlētāji, kuri pieteikušies līdz 2016. gada 08. februārim. Sacensību izloze notiks 2016.gada 13. februārī plkst. 18:00.

8. Tiesāšana
Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina Latvijas Ziemas Atklāto sacensību komiteja. Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās sacensību Komitejas locekļi. Pretenzijas jāiesniedz rakstiskā veidā ar neatgriezenisku izskatīšanas maksu EUR 100.- apmērā.

9. Apbalvošana
Katra turnīra uzvarētāji saņems kausus. Sacensību noslēgums un apbalvošana notiks 2016. gada 17. februārī Cornelia de Luxe viesnīcas restorānā Gala pasākumā.

Čempionāta uzvarētāji saņems SIA „Autoserviss Birums” ceļojošo kausu.
Kausa uzvarētāji saņems Radio TEV dāvāto ceļojošo Neto kausu.

Pēdējās izmaiņas , 13.10.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē