Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Reti putni

Bērdiji un vēl jo vairāk īgli ir golfa laukumā patīkami notikumi, kas pat meistarīgākajiem spēlētājiem nedodas rokā tik bieži, kā gribētos. Taču arī albatross jeb rezultāts bedrītē -3 zem PAR ir iespējams ne tikai teorētiski - to nedēļas nogalē praksē apliecināja "Ozo" pro Artūrs Krukovs.

Spēlējot ne sacensību raundu kolēģu kompānijā pēc "Chivas Open" noslēguma, Krukovam "Ozo" laukuma 8.bedrītes izspēlē pietika ar diviem sitieniem, kas abi tika veikti ar trešo vudu. Pēc pirmā sitiena bumbiņa palika pirms ezera otrā līcīša, un "Ozo" pro atzina, ka šaubījies, vai vajadzīgs riskēt, taču spēles neformālais raksturs pamudināja vēlreiz ķerties pie trešā vuda.

Pēc otrā sitiena bumbiņa lidoja virzienā mazliet pa kreisi no grīna un atsitās pret pauguru, kas novirzīja bumbiņu uz grīna pusi, kur tā pazuda skatienam. Sākotnēji konstatējis, ka bumbiņa pie un uz grīna nav redzama, Krukovs uzskatīja, ka tā drīzāk ir bunkurā. Taču patiesais lietu stāvoklis šoreiz izsrādījās daudz patīkamāks - nestiepjot bedrītes izspēli garumā, bumbiņa bija atradusi ceļu bedrītē.

Zīmīgais notikums nepalika neatzīmēts, taču ar pieticīgu vērienu, turklāt laukums kā jau svētdienas vakarpusē bija kļuvis visai patukšs.

Lai gan oficiāli Latvijas albatrosi nav uzskaitīti, "Ozo" laukumā PAR 5 bedrīte ar diviem sitieniem vienreiz ir izspēlēta arī iepriekš, tiesa, ne šosezon. Iepriekš vienīgais publiski apzinātais albatross bija Aleksandra Pāvulāna īpašumā pēc 14.bedrītes izspēles, taču, kas zina, varbūt vēl kādam golferim savā nodabā ir izdevusies tikpat spoža epizode.

Ņemot vērā pasaules statistiku un vietējos apstākļus, teorētiski nevar izslēgt varbūtību, ka arī Latvijā reiz piezemēsies kondors jeb hole in one PAR 5 bedrītē, lai gan tas šķiet pilnīgi neiespējami.

Līdz šim pasaulē rezultātu kartītēs ir ierakstīti četri kondori, un neviens no tiem nav iesists profesionālas tūres laukumā vai kādās citās sacensībās. Pirmie divi zināmie konori tika gūti, sitot bumbiņu pāri doglega stūrim, attiecīgi 1962.gadā ASV un 1995.gadā Anglijā.

Pirmais golfa spēles klasiskai loģikai atbilstošs kondors 2002.gadā fiksēts Kolorādo, "Green Valley Ranch Golf Club" laukumā, kur Mike Crean 9.bedrīti (PAR 5) pieveica ar 517 jardu tālu draivu. Viņam gan palīdzēja arī retinātais kalnu gaiss.

Līdz šim pēdējo zināmo kondoru 2007.gadā Austrālijā izpildīja 16 gadus vecais Jack Bartlett, kurš ar vienu sitienu "Royal Wentworth Falls Country Club" laukumā izspēlēja PAR 5 atbilstošo 17.bedrīti 467 metru garumā.

Pēdējās izmaiņas , 23.09.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē