Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Tīģeris svārciņos

Sieviešu golfā ir sevi pieteikusi spēlētāja, kas būs ne mazāk nozīmīgs spēks kā Tiger Woods. Vismaz tādu vērtējumu savai tautietei Lydia Ko devis Jaunzēlandes golferis Michael Campbell, kura rēķinā ir uzvara "Major" turnīrā.  

Ko svētdien ļoti pārliecinoši triumfēja "Evian" turnīrā un 18 gadu vecumā kļuva par jaunāko golferi, kas spējusi izcīnīt "Major" uzvaru. Jaunzēlandē pirms viņas "Major" laurus ieguva tikai divi kungi - Bob Charles un Campbell 2005.gada "US Open".  

Woods kopš 1997.gada spēja nākamajos 12 gados uzvarēt 14 "Major" turnīros, un Campbell uzskata, ka Ko ir pa spēkam uzņemties tikpat dominējošu lomu. Viņš gan sagaida, ka Ko izvirzīs sev augstākus mērķus, kas palīdzēs gūt arī lielākus sasniegumus.  

Ko ir visas iespējas kļūt par pirmo spēlētāju, kas dāmu konkurencē uzvarētu visos sezonas "Major" turnīros, uzskata Campbell. Ko divos gados LPGA tūrē ir guvusi 13 uzvaras, un tas ir Woods cienīgs rādītājs.  

Campbell lēš, ka Ko vēl spēlēs apmēram 100 "Major" turnīros, tiesa viņai jārēķinās, ka lielajām uzvarām bagātākās spēlētājas amerikāniete Patty Berg rēķinā ir 15 tituli.  

Ko darīs spožāku arī Rio olimpisko turnīru, jo golfere atzina, ka tas ir viņas nākamais nozīmīgākais mērķis. Pašlaik gan Ko dažas nedēļas ir brīvas. ASV un Eiropas golferes šonedēļ Vācijā mērosies spēkiem Solheim kausa izcīņā, bet Ko izbaudīs neilgas brīvdienas Orlando.

Pēdējās izmaiņas , 17.09.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē