Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Ar izglābšanos pāri katam

Ar +1 virs PAR izspēlēts raunds Laurai Jansonei piektdien Zviedrijā nodrošināja pārvarētu katu un iespēju turpināt cīņu Dāmu Eiropas tūres (LET) posmā arī turpmākās divas dienas. Tiesa, kā jau Laura ne pirmoreiz karjerā to spējusi, pēdējā bedrītē viņa izkļuva sveikā no nepatīkamas situācijas un guva arī pozitīvas emocijas turnīra turpinājumam.

Lauras rēķinā bija viens bērdijs 1.bedrītē, bet turpinājumā citi ripinājumi uz mīnusa rezultātu nebija viegli un bumbiņa arvien noripoja pa bedrītes maliņu, pastāstīja notikumus klātienē vērojošais Latvijas profesionāles tēvs Vilmārs Jansons. Savukārt priekšpēdējā bedrītē ne no kā pieteicās trīsputs, kas tobrīd ar bugiju nozīmēja +1 rezultātu raundā un turnīrā. Nojauta Lauru nepievīla, ka tas arī būs pēdējais atbilstošais rezultāts kata pārvarēšanai.

Taču 18. bedrītē (PAR 4) sākums nebija priecējošs, jo bumbiņa pēc draiva nonāca bunkurā padsmit centimetru no tā malas, un par sitienu uz grīnu bija jāaizmirst. Izsitusi bumbiņu uz sāniem, Laura pirms trešā sitiena bija 130 metrus no grīna. Maksimāla koncentrēšanās palīdzēja trāpīt metru no karoga un laimīgi ieripināt PARu.

Pēc divām dienām Laura dala 45.vietu un no līderes dānietes Nicole Broch Larsen atpaliek 10 sitienus. Taču TOP 10 turnīrā ar 250 000 eiro balvu fondu arvien ir sasniedzams mērķis un vēl var cīnīties par punktiem pasaules rangā.

Lai gan septembris tikko kā sācies, LET sacensību sezonas kalendārs jau palicis pavisam plāns, un Eiropā paredzēts vairs tikai "Major" līmeņa "Evian" čempionāts un Francijas "Open", kur Laurai pēc vietas tūres rangā tikt dalībnieču skaitā var palīdzēt tikai liela veiksme ar sponsoru ielūgumu. Rudens pusē gan vēl būs sacensības Ķīnā un Indijā, kur pērnās kvalifikācijas dalībnieces pagaidām ir patālās rezervistēs.

Savukārt Atlantijas viņā pusē vēl sešos turnīros kļūs zināmas uzvarētājas "Symetra" tūrē. Šajās dienās Dienviddakotā spēlē Krista Puisīte, kura pēc ceturtdien aizvadītā pirmā raunda ar +3 dala 74.vietu, bet otrā raunda izspēli "Willow Run Golf Club" laukumā krietni garumā pastieps negaisi, un daļa no 144 spēlētājām pēcpusdienā vēl nebija tikušas laikumā. Nospēlējot ar labāku rezultātu kā pirmajā dienā, Kristai ir iespēja tikt pāri katam un turpināt cīņu par 210 000 dolāru balvu fondu un ranga punktiem.

Dāmu Eiropas tūres posma REZULTĀTI

"Symetra" tūres posma REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 04.09.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē