Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Iespējas eņģeļiem

Iepriekš nebijis golfa turnīrs ar oriģinālu izspēles sistēmu "Ozo" laukumā risināsies 20.septembrī, kad ikvienam golferim būs iespēja iejusties mazāka vai lielāka eņģeļa lomā. Tiesa, spēlēt gribētājiem labāk pieteikties laicīgi, jo profesionāles Kristas Puisītes olimpiskā mērķa atbalstam organizētais turnīrs pulcēs 48 spēlētājus jeb 12 komandas.

"Olympic Angels" rīkošanā sadarbojas "Race to Milgravis" (RTM) tūres organizatori un Kristas tētis Aldis Puisītis, kā arī "Ozo Golf Club". Sacensību nolikums paredz, ka priekšroka uz pusi starta vietu, tātad apaļām 24, ir RTM iesaistītajiem golferiem, bet pārējās vakances tiek aizpildītas pretendentu pieteikšanās secībā. Tātad iespēju pieteikties nemaz nav tik daudz, lai gaidītu līdz nolikumā paredzētajam pēdējam brīdim 17.septembrī.

Komandu sastāvu noteiks izloze, bet katrā kvartetā būs vismaz viens RTM iesaistīts golferis. Specifiskas iespējas paredz arī turnīra nolikums, jo katrs golferis drīkst pieteikt vienu bedrīti, kuras izspēlē varēs izvēlēties savā neto rezultātā iekļaut Kristas rezultātu (pret PAR) attiecīgajā bedrītē, ko viņa izspēlēs 18.septembrī "Symetra" tūres posma pirmajā raundā Kanzasā.

Vietu sadalījumu turnīrā noteiks, summējot katrā bedrītē komandas divus labākos neto rezultātus. Smalkāk turnīra nolikumu var izpētīt zemāk.

Pēc turnīra notiks Latvijas olimpisko medaļnieku dažādu personisko lietu izsole, kur iegūtos līdzekļus arī saņems Krista, lai tuvinātu savus olimpiskos mērķus. Palūkojot Kristas sacensību kalendāru, nav grūti apjaust, ka apņēmībai sasniegt olimpisko mērķi ar pašaizliedzību vien ir par maz, un nepieciešams arī nopietns finanšu ieguldījums. To kaut nedaudz varēs stiprināt ikviens turnīra dalībnieks, un kopīgiem spēkiem var paveikt daudz.

KRISTA OLYMPIC ANGELS TourAm

1. Mērķis.
Atbalstīt un veicināt vienas no labākajām Latvijas golfa spēlētājām - Kristas Puisītes nokļūšanu Riodeženeiro Olimpiskajās spēlēs 2016.gadā.

2. Nolikums.
Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Golf Club vietējiem noteikumiem.

Katru komandu veido 4 (četri) golferi, kas visi spēlē kopā. Komandas tiek veidotas izlozes kārtībā, turklāt katrā komandā ir vismaz viens RTM tūres spēlētājs.

Katrs dalībnieks, kurš nav RTM tūres spēlētājs, piesakoties turnīram var pieteikt vienu bedrīti, kurā varēs sava rezultāta vietā izmantot Kristas Puisītes iepriekšējā rītā (18.septembra vakarā pēc ASV laika) attiecīgajā bedrītē izcīnīto rezultātu. Kristas STROKE un STROKE NETO rezultāts ir vienāds. Piemēram, ja spēlētājs (ar HCP 15) 13.bedrītē izcīna bugiju, kas viņa STROKE NETO ieskaitē ir PAR, bet Krista 13.bedrītē guvusi bērdiju, dalībnieks sev var ieskaitīt bērdiju, ja vien piesakoties turnīram pieteicis tieši 13 bedrīti. STROKE NETO ieskaitē (kartiņā attiecīgās bedrītes vietā ierakstot burtu “K”). Visi dalībnieki izspēlē 18 bedrītes.

Komandas rezultātu iegūst, katrā bedrītē ieskaitot divus labākos STROKE NETO rezultātus, turklāt komanda var ne vairāk kā divas reizes izmantot Kristas Puisītes iepriekšējā dienā iegūto STROKE NETO rezultātu attiecīgajā bedrītē, bet vienīgi pieteikšanās brīdī spēlētāja nosauktajā bedrītē.

Komanda aizpilda kopēju rezultāta kartiņu, kurā uzrādīti katra spēlētāja STROKE rezultāts attiecīgajā bedrītē (vai “K” ne vairāk kā 2 reizes 18 bedrīšu laikā.

OZO golfa Kluba laukuma Slope index tiek piemērots.

Spēlētājiem ar HCP lielāku par 36 aprēķinos tiks pieņemts HCP 36.

Uzvar komanda ar mazāko komandas dalībnieku STROKE NETO summu.

Izsitienu vietas: kungiem no dzeltenajiem tee, dāmām no sarkanajiem, PRO spēlē no baltajiem izsitieniem. Visiem spēlētājiem aktīvas 2015. gada HCP kartes obligātas.

3. Dalības maksa.
RTM tūres spēlētājiem saskaņā ar RTM noteikumiem.
Citiem spēlētājiem: Kluba biedriem un sezonas karšu īpašniekiem – 30 EUR, kas pilnībā tiks novirzīti Kristas Puisītes atbalstam ceļā Olimpiskajām spēlēm. Pārējiem – green fee EUR 20.- + EUR 30.-, kas pilnībā tiks novirzīti Kristas Puisītes atbalstam ceļā Olimpiskajām spēlēm.

4. Pieteikšanās.
Spēlētāji var pieteikties turnīram var līdz 17.09.2015. plkst. 16:00. Pieteikumā jānorāda golfera vārds, uzvārds un bedrīte, kurā dalībnieks pēc nepieciešamības vēlas izmantot Kristas Puisītes 18.septembrī turnīrā iegūto rezultātu attiecīgajā bedrītē. Pieteikties OZO golfa laukuma reģistratūrā, pa tel. +371 67394399 vai pa e-pastu ozogolf@apollo.lv.
Maksimālais dalībnieku skaits – 48. Piesakoties priekšroka tiek dota pirmajiem 24 RTM tūres dalībniekiem, tālāk pēc pirmās rokas likuma. Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 2015. gada 18. septembrī plkst. 11:00.

5. Kausa organizatori.
RTM Tour, Kristas tētis Aldis Puisītis un Ozo golfa klubs

6. Tiesāšana.
Strīdīgu jautājumu gadījumos lēmumu pieņemšanā piedalās OZO golfa kluba sacensību komitejas locekļi.

7. Punktu skaitīšana.
Komandas rezultātu nosaka, katrā bedrītē ieskaitot/summējot divus labākos STROKE NETO rezultātus. Uzvar komanda ar mazāko rezultātu. Ja vairākas komandas dala pirmo vietu, uzvarētājs tiek noteikts pārspēlē uz 13.bedrītes, ko veic no katras komandas izvirzīti divi spēlētāji, no kuriem tikai viens var būt tūres spēlētājs. Spēlē līdz “pēkšņai nāvei” skaitot abu spēlētāju STROKE NETO summu.

8. Apbalvošana.
Uzvarētājkomanda saņem dāvanas no RTM tūres kā arī no Kristas Puisītes.
RTM Tūres dalībnieki izcīna vietas saskaņā ar RTM noteikumiem.

9. Vieta un laiks.
Sacensības notiek 20.09.2015. plkst. 11:00 OZO golfa laukumā. Starts no 1. bedrītes. Starts notiks saskaņā ar izlozi. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

10. Citi
Pēc turnīra beigām dalībniekiem un jebkuram interesentam izsolē būs iespēja iegādāties Latvijas Olimpisko medaļnieku pašu parakstītas personīgās mantas. Visi izsolē savāktie līdzekļi tiks novirzīti Kristas Puisītes atbalstam.

Pēdējās izmaiņas , 01.09.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē