Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Kausi klubiem un ģimenēm-2

Nedēļas nogale "Ozo" laukumā golferiem pagāja intesīvās komandu cīņās, turklāt divos turnīros bija dalībnieki, kam laureātu vidū izdevās iekļūt gan sestdien, gan svētdien. Augusta pēdējās brīvdienas vainagoja kuplā dalībnieku skaitā jau 13. reizi aizvadītā DNB bankas Latvijas Golfa klubu kausa izcīņa, bet dienu iepriekš tika noteikti labākie "Viasat/Virši-A" Latvijas ģimeņu čempionātā.

Golfa klubu kausa izcīņā lietus uzlija apbalvošanas ceremonijā, taču spēles laikā pieturējās vasaras pēdējā mēneša cienīgi laikapstākļi. Tiesa, ne visiem tie uzlaboja noskaņojumu, jo divas komandas nepilna dalībnieku skaita dēļ līdz startam netika, bet viens sekstets cīņu nepabeidza līdz ar spēlētāja izstāšanos.

Sešu spēlētāju obligāta dalība komandā ir nopietns dalības nosacījums, taču tas nebija šķērslis 17 sekstetiem tikt līdz turnīra finišam, tādējādi pulcējot laukumā vairāk nekā 100 golferu. Cīņa par uzvaru galvenajā HCP neto ieskaitē izvērtās ļoti sīva, neraugoties uz visu sešu spēlētāju rezultātu summēšanu komandas rezultāta noteikšanai. Pirmo vietu no otrās sacensību noslēgumā šķīra tikai viens neto sitiens.

Uzvarētāju godā dienu noslēdza "Avotu" komanda, kurā spēkus bija apvienojuši Jānis Upenieks, Gatis Birkavs, Modris Zvirbulis, Gundars Rauza, Kristaps Matisons un Ainārs Počs. Uzvarētāji finišēja ar summā neto +2 virs PAR, bet viens sitiens vairāk bija "Viesturu" komandai - Vilim Krištopanam, Aldim Puisītim, Jānim Vaišļam, Jevgēņijam Verbickim, Andrim Rodzem un Daigai Puisītei.

Trešo vietu ar +14 virs PAR un viena sitiena pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem nopelnīja Rīgas Golfa skolas sešinieks - Pauls Nesaule, Dana Zālīte, Linda Ķirķe, Anna Marksa, Rūdolfs Ķelle un Laila Forstmane. Toties junioru komanda palika nepārspēta sitienu spēles summā, kas gan nebija galvenā ieskaites forma.

Vērienīgais turnīrs apliecināja, ka sešu dalībnieku komandā uzvaru nevar nodrošināt viens vai vairāki līderi, jo tikai visu spēlētāju pienācīgs devums var pacelt rezultātu tabulas augšgalā. Labākie balvās saņēma kvalitatīvas golfa somas un pievilcīgus tilpumus bērdiju pievilināšanai. Klubu kausa organizatori ir apņēmības pilni turpināt tradicionālo turnīru arī nākamgad, kad komandas pulcēsies jau 14. reizi.

Savukārt Latvijas Gimeņu čempionātā labākie panākumi bija Edgaram un Guntaram Zālīšiem, kuri komandu scramble spēlē sasniedza rezultātu -5 zem PAR. Arī šajā turnīrā otro vietu ieguva Vilis Krištopans, kurš apvienībā ar Kristapu Krištopanu tāpat kā uzvarētāji nospēlēja bez bugijiem, taču četri bērdiji bija par vienu mazāk nekā sāncenšiem. Trešo rezultātu 36 komandu konkurencē ar -3 zem PAR sasniedza divas komndas - Ilmārs Naglis seniors&juniors un Laila un Andris Forstmaņi, kuri bija labākie pārspēlē un izcīnīja vietu uz bronzas pakāpiena.

Pēdējās izmaiņas , 31.08.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē