Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

"Open" tituli Eihmanim un Dobelei

Pēc svētdien "Ozo" laukumā izspēlētās pēdējās kārtas "Latvian Open" čempionu sarakstā tika ierakstīti jauni vārdi - pirmoreiz karjerā pašmāju sezonas nozīmīgākajā turnīrā uzvarēja Roberts Eihmanis un Linda Dobele. Ceļi uz uzvaru abiem čempioniem gan atšķīrās, jo Eihmanim konkurentus pārspēt izdevās teicamās turnīra beigās, turpretim Dobelei trešais raunds drīz vien izvērtās cīņā ar sevi par iepriecinošu rezultātu.

Eihmanis trīs raundu summā nospēlēja ar +9 virs PAR, turklāt tieši tāds bija viņa rezultāts pirmajā sacensību dienā, kad trīsputi rindojušies teju viens pēc otra. Latvijas amatieru čempions otrajā raundā turpināja ar -1, bet svētdien nospēlēja ar +1 virs PAR. Uzvarētājs pēc turnīra atzina, svētdien līdz raunda pusei par uzvaru pat nedomāja un vairāk bija koncentrējies cīņai par 3.vietu. Taču vēlāk uzzinājis, ka līderu flaitam nav veiksmīgākā diena, Eihmanis saprata, ka var pretendēt uz augstāko mērķi.

Rūdolfs Ķelle un lietuvietis Juozapas Budrikis dalīja otro vietu un no uzvarētāja atpalika divus sitienus. Trešajam līderu flaita dalībniekam Lietuvas golferim Gediminas Markevičius favorīta statuss bija vēl smagāks pārbaudījums, un viņš finišēja dalītā 5.vietā. Markevičius 4.bedrītē pēc sitiena no tee nonāca uz meža robežas, taču ar nākamo sitienu nevis izkļuva uz fērveja, bet gan biezoknī, un pēc smagiem piedzīvojumiem nopelnīja desmitnieku. Lai gan Markevičius spēja turpināt ar bērdiju, spēki jaunajam golferim gāja mazumā, un otrajā deviņniekā iestājās bugiju pārspēks.

Savukārt Eihmanis, pēdējās četras bedrītes izspēlējis ar diviem bērdijiem un -2 zem PAR, kā līderis gaidīja potenciāli spēcīgāko flaitu, kas vēl uz 18.grīna varēja ietekmēt vietu sadalīju pašā tabulas augšdaļā. Ķelle ar trāpītu bērdija ripinājumu būtu varējis panākt pārspēli un nebija tālu no trāpījuma, tomēr ar 'gandrīz' nebija līdzēts. Taču neatsveramu pieredzi U-18 izlases dalībnieks guva, jo spēlēšanu līderu flaitā un tā radīto psiholoģisko spiedienu nevar apgūt ne treniņlaukumā, ne pēc gudriem padomiem.

Turpretim Eihmani no līdzsvara neizsita arī pāris nelīdzsvarotu lietuviešu sagādāts piedzīvojums 13.bedrītes izspēlē. Eihmanis jau teju izpildīja sitienu no bunkura, kad atskanēja futbola fanu cienīgs aurējiens par Lietuvas golfera trāpītu ripinājumu uz 12.grīna. Eihmanis bedrītes izspēli pabeidza ar bugiju un vālāk atzina, ka tobrīd viņam būtu bijis ko teikt par golfa etiķetes ievērošanu, taču golferis sevi lieki netracināja un nezaudēja ticību, ka vēl arvien var cīnīties par uzvaru.

Dobele pēdējo raundu pabeidza ar -1 un trīs dienu summā nospēlēja ar +3 virs PAR, kas "Latvian Open" ir pēdējos trijos gados labākais rezultāts dāmu konkurencē. Dienu sākusi ar četru sitienu pārsvaru, Dobele turpināja atrāvienu un spriedze saglabājās tikai cīņā ar laukumu par rezultātu. Otrās vietas ieguvējai Lailai Forstmanei pēdējais raunds nebija veiksmīgākais (81) un no uzvarētājas viņa atpalika 14 sitienus. Trešā ar +25 bija Alise Burkāne.

Eihmanis pēc Latvijas golfā veiksmīgās sezonas un iegūtajiem diviem nozīmīgākajiem tituliem vairāk laika plāno veltīt treniņiem, lai jau gatavotos nākamajai sezonai un sacensības ārzemēs šogad vairs neplāno. Savukārt Dobele par izcīnītajiem "Latvian Open" čempiones lauriem varēs līksmot vairs tikai dažas stundas, jo pirmdienas rītā sāksies viņas ceļš uz ASV, kur golferi gaida izaicinājumiem bagāta studentu sporta sezona Austrumtenesijas valsts universitātes komandā. Lai spēlētu "Latvian Open", Dobele lūdza atļauju komandas trenerei par vienu dienu pagarināt brīvlaiku, taču iegūto uzticības kredītu pilnībā attaisnoja ar uzvaru un labu rezultātu.

Pēdējās izmaiņas , 23.08.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē