Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Lietuvas izaicinājums

Pēc otrās kārtas "Latvian Open" līderpozīcijās sestdien "Ozo" laukumā nostiprinājās lietuvietis Gediminas Markevičius, tomēr vairāku viņa sāncenšu rezultāti ir atgādinājums, ka pēdējās 18 bedrītes vietu sadalījumu rezultātu tabulas galvgalī var būtiski izmainīt. Dāmu konkurencē līdere ir Linda Dobele ar četru sitienu rezervi.

Svētdien kļūs zināms, vai pirmoreiz "Latvian Open" čempiona laurus iegūs lietuvietis, un dienvidu kaimiņu izredzes nav no sliktākajām. Markevičius otrajā kārtā nospēlēja ar +2 un ar tādu pašu rezultātu summā ir trīs sitienus priekšā tuvākajam konkurentam Rūdolfam Ķellem, kura rēķinā sestdien bija 75 sitieni jeb +3. Līderu trio noslēdz vēl viens Lietuvas golferis Juozapas Budrikis ar +7 virs PAR.

Pērn Markevičius "Latvian Open" dalīja 26.vietu ar trīs raundu summā iekrātu +26 virs PAR, taču šogad viņa rezultāti liecina par citu spēles līmeni. Tiesa, ir pāris faktori, ar ko līderim jārēķinās ārpus savas spēles, piemēram, Latvijas amatieru čempionu Robertu Eihmani un turnīrā labākā handikapa īpašnieku Yair Thaler no Izraēlas.

Eihmanis sestdien reģistrēja čempionāta pirmo raundu mīnusā (-1), savukārt 2013.gada "Latvian Open" otrās vietas ieguvējs Thaler nospēlēja ar PAR atbilstošu rezultātu. Pirms svētdienas abi pretendenti līderim zaudē sešus sitienus, taču no izredzēm cīnīties par uzvaru vēl nav šķīrušies. Savukārt pašreizējais čempions Kārlis Broders pēc 79 sitienu raunda atkāpās uz dalītu 7.vietu un no Markevičius atpaliek jau deviņus sitienus.

Lietuvas golferi diez vai pirms pēdējā raunda gribēs atcerēties 2013.gadu, kad svētdienas rītu "Latvian Open" vicelīdera godā ar viena sitiena deficītu sagaidīja Kornelijus Baliukonis, bet turnīra noslēgumā ieguva 5.vietu. Taču vēsture nekādi neietekmē šīgada turnīra norisi, un intrigas atrisinājums būs redzams tikai trešā raunda izskaņā.

Dāmu turnīrā Dobele un Laila Forstmane apliecināja, ka pamatoti uzskatāmas par galvenajām pretendentēm uz uzvaru. Dobele otro dienu pēc kārtas nospēlēja ar +2, turpretim Forstmane no iepriekš dalītās līderpozījas atkāpās 78 sitienu raundā. Trešās vietas īpašnieci Alisi Burkāni līdere apsteidz jau par 12 sitieniem.

Ne tik prāva spēlētāju skaita dēļ kata nosacījums uz dāmām neattiecas, bet kungiem iespēja spēlēt svētdien būs 60 golferiem, kuru rezultāts divu dienu summā nepārsniedza +44.

Turnīrs nepalika arī bez hole in one - par to sestdien 15.bedrītē parūpējās Mark Indriks, kam nevainojamais trāpījums palīdzēja noturēties TOP 50.

"Latvian Open" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 22.08.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē