Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ar 16 valstīm uz pirmā tee

Nedēļas nogalē čempionātu golfa noskaņas valdīs "Ozo" laukumā, kur no piektdienas līdz svētdienai risināsies pašmāju sezonas prestižākais starptautiskais amatieru turnīrs “Latvian Open”, kas pulcēs teju simt pieteikušos spēlētāju no 16 valstīm. Labas izredzes pacīnīties par uzvaru ir Latvijas golferiem, taču priekšlaicīgi paredzēt panākumus mājiniekiem nav pamata.

Startam 21. reizi rīkotajā turnīrā ir pieteikušies 86 vīrieši, kam pēc otrās kārtas paredzēts 60 dalībnieku kats, un 11 spēlētājas sieviešu konkurencē. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir pieaudzis pārstāvēto valstu skaits (pieņemot, ka visi reģistrējušies golferis turnīrā startēs). Tajā pašā laikā handikapu listes augšgals nav tik iespaidīgs, kā pirms gada.

Ja pērn startēja seši golferi ar plusa handikapu, šogad tādu ir trīs, tostarp pašreizējais titula īpašnieks Kārlis Broders un Latvijas amatieru čempions Roberts Eihmanis. Teorētiski galvenā favorīta lomā būs izraēlietis Yair Thaler (HCP +2,4), taču tikai spēle parādīs, cik kura pretenzijas ir pamatotas.

Novērtēt par zemu kungu dalībnieku sastāvu arī nav pamata, jo deviņu golferu handikaps nepārsniedz HCP 1. Turklāt šajā deviņniekā ir pārstāvētas septiņas valstis, līdz ar to favorītu loks ir patiesi starptautisks. Labākie “Latvian Open” spēlētāji nopelnīs ieskaites punktus pasaules amatieru rangā (WAGR), kas veicina ārzemju golferu interesi spēlēt Latvijā.

Ne tik daudz augsta līmeņa spēlētājas pieteicās dāmu konkurencē, kur mājinieces būs vairāk nekā puse no reģistrētajām 11 golferēm, turklāt visas Latvijas golferes handikapu listē ir priekšā sāncensēm. Vai tāda būs vietu secība turnīra noslēgumā, atkarīgs arī no Izraēlas komandas.

Galvenās favorītes lomā turnīru sāks Linda Dobele, kam sacensības aizņems visu laiku no vārdadienas līdz nākamajā dienā pēc čempionāta paredzētajam lidojumam uz ASV, lai pievienotos Austrumtenesijas valsts universitātes golfa komandai. Taču savas iespējas centīsies izmantot arī konkurentes, tostarp Laila Forstmane, kura pirms dažām dienām Lindu pieveica Latvijas match-play čempionāta finālā.

Latvijas Golfa federācijas (LGF) prezidents Vilis Krištopans uzsvēra, ka katra valsts lepojas ar savu amatieru "Open", un arī LGF tiecas, lai ik gadu "Latvian Open" vārds skanētu arvien skaļāk. "Meistarīgais dalībnieku sastāvs šogad sola intriģējošu un, pats galvenais, kvalitatīvu cīņu par čempiona titulu ar augstvērtīgiem rezultātiem, ko veicinās arī teicami sagatavotais "Ozo" golfa kluba laukums," pauda Krištopans.

Jāatgādina, ka “Latvian Open” notiek jau kopš 1995. gada, kad turnīrs risinājās Igaunijā, jo Latvijā vēl nebija sava golfa laukuma. No 1998. līdz 2001. gadam “Latvian Open” uzvarētājus noteica “Viesturos”, bet kopš 2002. gada turnīrs nemainīgi notiek “Ozo Golf Club” laukumā.

Pēdējās izmaiņas , 20.08.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē