Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni pagarinājumā

Ar 18 bedrīšu izspēli Alandeko Latvijas match-play čempionāta finālos svētdien bija par maz, lai noteiktu uzvarētājus tiklab kungu, kā dāmu konkurencē. Kristaps Krištopans titulu nodrošināja 20.bedrītē, savukārt Laila Forstmane par uzvarētāju kļuva vienu bedrīti ātrāk.

Kungu finālā Edgars Bariss un Kristaps Krištopans bija viens otra cienīgi pretinieki, un vēl mača vidū kļuva skaidrs, ka uzvara ar acīmredzamu pārsvaru jeb nokautu šajā cīņā izpaliks. Pēc pirmā deviņnieka vienas bedrītes pārsvars bija Kristapam Krištopanam, bet nākamajās divās bedrītēs Edgars Bariss ar bērdijiem pavērsa situāciju jau sev par labu.

Vienas bedrītes pārsvaru līderis noturēja līdz 16.bedrītei, tostarp 14.bedrītē viņam īgla ripinājumā līdz bedrītei pietrūka pāris centimetru, bet Kristaps Krištopans ieripināja supertālu bērdiju, turklāt paveica to pēc piedzīvojumiem ārpus fērveja. Pēc Latvijas izlases ilggadējā kapteiņa Ivara Gruntes teiktā, Tiger Woods šādā situācijā bedrīti būtu izspēlējis ar bugiju.

Savukārt Edgaram Barisam nepatikšanas sagādāja bunkuri. Vispirms 16.bedrītē pēc viesošanās smiltīs sekoja bugijs, kas padarīja rezultātu neizšķirtu, bet vēlreiz bunkurs iesaistījās spēlē jau pārspēles otrajā bedrītē. Kristapam Krištopanam bija iespēja noslēgt pārspēli sev par labu jau pirmajā pārspēles bedrītē, kur pēc sitiena no pirmā tee viņam līdz grīnam pietrūka 10 metru. Bērdija ripinājums no pusotra metra neiekrita, lai gan pozīcija slīpumā ne tuvu nebija tā pateicīgākā.

Izglābies pirmajā pārspēles bedrītē, Edgars Bariss no otrās bedrītes tee trāpīja bunkurā, un divi nākamie sitieni nebija tādi, lai radītu stresu pretiniekam. Ne no labākās pozīcijas ārpus fērveja kreisajā pusē otro sitienu veica Kristaps Krištopans, taču viņa bumbiņa nevainojami atrada grīna vidu. Edgars Bariss krietni tālā pēdējās cerības PARa ripinājumā nogādāja bumbiņu pie bedrītes, bet tas arī bija viss. Pretinieks to pašu paveica ar trešo sitienu un džentlmeņi paspieda viens otram roku.

Savukārt dāmām uzvaras kausi finālā jau sliecās par labu Lindai Dobelei, kad viņa 15.bedrītē pārsvaru palielināja līdz 2up. Taču uz nākamās bedrītes grīna ar diviem ripinājumiem bija par maz un rezultāta starpība sadila. Laba iespēja nodrošināt uzvaru līderei bija 17.bedrītē, taču cerīgā situācijā bērdija puts bija mazliet neprecīzs. Savukārt 18.bedrītē Dobele pēc sitiena no tee nonāca labajā pusē, kur līnijā uz grīnu sava teikšana bija kokiem, un saglābt PAR neizdevās. Pārspēlē Dobele uz grīna nonāca situācijā, kurā divi sitieni būtu teicams veikums, tomēr izpildīt šo ieceri neizdevās un Forstmane savu iespēju prasmīgi izmantoja. 

Apbalvošanā Kristaps Krištopans atzina, ka par čempiona titulu ir patiesi priecīgs, jo ārpus kluba mačiem uzvaras nopietna līmeņa turnīros līdz šim nebija guvis. Arī Forstmane bija gandarīta par lieliskām sacensībām un piebilda, ka tobrīd vēl nebija sapratusi, kā izdevies finālā pārspēt labi spēlējušo pretinieci. 

Balvas saņēma arī zemāko ieskaites kategoriju uzvarētāji, un pie visai daudziem dizaina priekšmetiem tika arī izlozes veiksminieki, vainagojot "Ozo" laukumā lieliski aizvadītu dienu, kas noslēdza gandrīz mēnesi ilgušas sacensības.

Visi laureāti teica lielu paldies organizatoriem par lieliski sarīkotu turnīru, savukārt "Alandeko" Andra Keisela personā pauda cerību, ka nākamgad viss turpināsies un sāksies no jauna.

Pēdējās izmaiņas , 16.08.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē