Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Par 3.vietu III līgā

Latvijas vīriešu golfa izlase nedēļas nogalē spēlē Bulgārijā, kur piedalās Eiropas "Team Shield" turnīrā, kas gan ne pēc nosaukuma, taču pēc būtības atbilst kontinenta amatieru komandu čempionāta trešajai jeb zemākajai divīzijai. Pēc kvalifikācijas un pirmajām match-play kārtām latvieši nodrošināja iespēju sestdien cīnīties par 3.vietu.

Pirmais raunds "Pravets Golf Club" laukumā 12 valstu turnīrā tika spēlēts kā individuālā kvalifikācija komandu ieskaitei. Roberts Eihmanis 18 bedrīšu sitienu spēlē ar +6 virs PAR dalīja 20.vietu, Kārlis Broders ar +7 bija dalītā 24.pozīcijā, Rūdolfs Ķelle ar +8 dalīja 26.vietu, bet 31.vietu dalīja Pauls Nesaule ar +10.

Katrā komandā ir iekļauti četri spēlētāji, līdz ar to individuālajā kvalifikācijā bija 48 dalībnieki, kuru rezultāti svārstījās no -7 līdz +35. Summējot katrā komandā trīs labākos rezultātus, Latvija kvalifikācijā ierindojās 8.vietā un pēdējā iekļuva astoņniekā, kas turpināja cīņu par augstākajām vietām. Zemākais četrinieks - Albānija, Rumānija, Ukraina un Maķedonija - varēja vairs cerēt tikai uz 9.vietu.

Izslēgšanas turnīrā match-play formātā Latvijas pretinieki piektdien ceturtdaļfinālā bija kvalifikācijas līderi horvāti, kas tika pieveikti ar 2:1. Individuālos dueļu uzvarēja gan Eihmanis (3&2), gan Broders (5&4), un pāra šķietamie favorīti Horvātijas golferi vienīgo punktu nopelnīja foursome mačā pret Ķelli un Nesauli (5&4).

Pusfinālā pretim stājās bulgāri, kurus pēc līdzīgas taktikas pārspēt neizdevās, un tika piedzīvots zaudējums ar 1:2, lai gan izredzes bija. Punktu guva Eihmanis (1up), Broders zaudēja 19.bedrītē, bet foursome mačā bulgāri pie uzvaras pār Ķelli un Nesauli tika vieglāk (7&6).

Līdz ar to finālā sestdien Bulgārija tiksies ar Grieķiju, bet mačā par 3.vietu Latvijas kvartetu gaida tikšanās ar Lihtenšteinas golferiem. Par 5.vietu spēlēs Horvātija un Malta, par 7.vietu - Serbija un Ungārija.

Eiropas Golfa asociācijas (EGA) "Team Shield" čempionātā ir aicinātas piedalīties visas valstis, kas attiecīgajā gadā nav spēlējušas Eiropas amatieru komandu čempionātā vai Eiropas amatieru komandu čempionātā II divīzijā.

Tikmēr profesionāļu pasaulē Krista Puisīte piektdien Viskonsinā nospēlēja ar -1 zem PAR un vēl pirms visu spēlētāju finiša ir ļoti tuvu līderēm "Symetra" tūres posma pirmajā kārtā. Turnīrs ar 100 000 dolāru balvu fondu turpināsies sestdien un svētdien.

EGA "Team Shield" čempionāta rezultāti

Sitienu spēle

Match-play

Pēdējās izmaiņas , 31.07.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē