Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Malmgren veiksmīgāks par Daly

Rīga trešdien nebija vienīgā vieta, kur golferiem darboties plašākas publicātes meklējumos, un bumbiņas tika sistas gan pāri Āgenskalna līcim, gan Niagāras ūdenskritumam. Televīzijas uzmanību izpelnījušos pasākumos labāk veicās “Hansabanka Baltic Open” atklājējam Peter Malmgren, bet PGA zvaigzne John Daly cīņā pret ūdeņiem palika zaudētājos.

Asistējot kedijam, Malmgren izsita kādu duci bumbiņu, lielākā daļa no kurām labprātāk lidoja tuvāk bankas naudas pagrabiem. Lai no AB dambja gala sasniegtu nepilnus 170 metrus tālo zālienu pie “Hansabankas” ēkas, viņam labs šķita pat 7.dzelzis. Ar precizitāti žurnālistu modrās acs uzraudzībā “Hansabanka Baltic Open” pērnajam čempionam gan negāja tik labi kā gribējās, un pāris reizes viņā krastā palikušajam rīkotāju pūlītim pat nācās uzklausīt paskaļu ‘fore’.

To, ka turnīram varētu būt lemts garš mūžs, apliecināja lauskās sašķīdusī šampanieša glāze, kas pēc iztukšošanas tika atstāta bankas krastmalā uz bruģa, un viena no bumbiņām to nekļūdīgi atrada.

Vēlāk Malmgren atzina, ka līdzīgā šovā piedalās pirmo reizi, un priecājas par rīkotājiem, kuri tādā veidā padara redzamāku gan turnīru, gan tā atbalstītājus.

Svinīgajās uzrunās visi bija vienisprātis, ka darbojas universāla formula – golfs attīstās valstīs, kas attīstās pašas. Veiksmi “Hansabanka Baltic Open” dalībniekiem vēlēja gan Latvijas Golfa federācijas prezidents Vilnis Baltiņš seniors un “Ozo Golf Club” direktors Armands Puče, gan “Hansabankas” valdes loceklis Māris Avotiņš un sacensību rīcības komitejas vadītājs Niklass Braathens.

Malmgren izteica cerību, ka laika apstākļi spēlētājus nedaudz pažēlos, un ar lietu vismaz darīšanu nebūs. Pēc čempiona domām šogad kādi 15 spēlētāji būs galvenie pretendenti uz uzvaru, un arī viņš pats par vienīgo uzdevumu uzskata titula paturēšanu vēl uz gadu.

Vai šogad noturēsies “Ozo Golf Club” laukuma rekords, lielā mērā būs atkarīgs no laika apstākļiem, uzskata Malmgren. Ja pūtīs pamatīgi brāzmains vējš, izredžu neesot daudz. Turklāt pirms gada iziet 18 bedrītes ar 64 sitieniem palīdzējis arī tas, ka Malmgren tobrīd bija izdevies noķert to īpašo noskaņu, kad jau pirms sitiena ir droša sajūta, ka viss izdosies.

Nav zināms, vai šāda sajūta bija PGA profesionālim Daly, kad viņš piekrita televīzijas kameru priekšā pacensties pārsist bumbiņu pāri Niagāras ūdenskrituma izgrauztajai aizai. Daly gan vadīja nedaudz savtīgākas jūtas nekā Malmgren, jo 39 gadus vecais profesionālis tādējādi centās pievērst uzmanību paša kompānijas veidotā netālā golfa laukuma atklāšanai.

Tiesa, Daly distance bija teju divreiz lielāka nekā Daugavas ūdeņos – 342 jardi. Vistuvāk cerētajam rezultātam Daly nonāca otrajā no 20 mēģinājumiem, kad līdz mērķim Goutas salā pietrūka pavisam nedaudz. Visas citas bumbiņas skatam pazuda virs ūdenskrituma virmojošajā ūdens dūmakā.

Daly pēc 17.sitiena godprātīgi atzina, ka labāk uzsist nemaz nebūtu viņa spēkos. Par “Daly pret Niagāras ūdenskritumu” nosauktajā šovā pārāki izrādījās dabas spēki. Taču tādēļ vien pasākumu jau nevar nosaukt par neizdevušos – diez vai kāds tāpēc atteiksies apmeklēt jauno 15 miljonus dolāru izmaksājušo “Thundering Waters Golf Club”, kur šogad būs “Canadian Tour” pēdējais posms.

Pēdējās izmaiņas , 04.08.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē