Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Amatieru spēks

Zach Johnson uzvara pārspēlē un iegūtais "The Open" čempiona tituls jau ir kļuvis par nesenu vēsturi, bet pēc "Major" turnīra noslēguma plašu vērību izpelnījās amatieru varenais sniegums. Sentendrjūsas Vecajā laukumā bija tik daudz izcilu rezultātu, ka labākie profesionāļi paredz amatieriem drīzu "Major" titulu.

Sudraba medaļu kā labākais amatieris saņēma Jordan Niebrugge, kurš ar rezultātu -11 zem PAR līderu trio zaudēja divus sitienus un dalīja 6.vietu. Vēl viens ASV amatieris Oliver Schniederjans ar -9 ierindojās dalītā 12.vietā.

Savukārt pēdējo raundu dalītās līderpozīcijās sāka Īrijas amatieris Paul Dunne, kurš gan finišēja trešā desmita beigās, taču piespieda golfa apskatniekus atcerēties, ka "The Open" neviens amatieris nav uzvarējis kopš Bobby Jones panākuma pirms 85 gadiem.

TOP 12 finišēja arī Anglijas amatieris Ashley Chesters un zem PAR turnīru pabeidza arī viņa statusa kolēģis francūzis Romaine Langasque.

Schniederjans pēc turnīra noslēguma sacīja, ka ASV studentu golfā ir tik augsts līmenis, ka labākie var pretendēt uz uzvaru arī "Major" turnīrā. Viņam piebalsoja un trešo "Major" kausu pēc kārtas pretendējušais ASV profesionālis Jordan Spieth, sakot, ka amatieris drīzumā varētu uzvarēt visaugstākā līmeņa turnīrā.

Georgia Tech augstskolu pabeigušais 22 gadus vecais Schniederjans pastāstīja, ka studenti sacenšas sarežģītos laukumos ar grūtām karoga pozīcijām ļoti nopietnā konkurencē, un visam tam klāt vēl jāspēj tikt galā ar mācībām. Tādēļ pēc skolas beigšanas viss uzreiz šķiet divreiz vieglāk.

Schniederjans šogad bija garantēts ielūgums spēlēt "US Open" un "The Open" ar nosacījumu, ka viņš neatkāpsies no amatiera statusa. Golferis uzsvēra, ka nav apsvēris domu atteikties no amatiera statusa, lai censtos "Major" turnīriem kvalificēties kā profesionālis, jo vēlējies gūt ne ar ko nesalīdzināmu pieredzi, un par to ir sajūsmināts.

Pēdējās izmaiņas , 22.07.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē