Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Pārraugot un palīdzot

Eiropas golfa turnīros latvieši ir sastopami ne tikai kā spēlētāji, jo līdz šim uzkrātā pieredze ir gana nozīmīga, lai ar to būtu vērts dalīties arī citās valstīs. Santa Puče nule kā atgriezusies no Polijas, kur bija Eiropas Golfa asociācijas (EGA) pārstāve Eiropas amatieru komandu čempionātā II līgā.

Katrā Eiropas līmeņa turnīrā darbojas divi EGA Sacensību komitejas pārstāvji, un šoreiz "Postolovo Golf Club" laukumā Puče bija viena no viņiem. EGA pārstāvju pienākumi aptver pilnu spektru no laukuma iekārtošanas un apzīmējumu elementu ieviešanas līdz bedrīšu izvietojumam uz grīniem, rezultātu uzskaites un oficiālo ceremoniju reglamenta uzraudzīšanas.

Lai gan varētu šķist, ka Latvija ir tik jauna golfa valsts, ka necik nozīmīga tās pieredze nevarētu būt, tomēr prakse pierāda pretējo. Eiropas amatieru komandu čempionāta II līgā sarīkošanā Pučes ieguldījums bija gana nozīmīgs, un rīkotāji labprāt uzklausīja gan viņas, gan EGA kolēģa noderīgus padomus.

Viena no Polijā gūtajām atziņām ir arī tāda, ka pašmāju sacensībās nodrošināto līmeni ir ierasts uzskatīt par pašsaprotamu un loģisku, lai gan izrādās, ka pamata standarts nebūt ne visur ir vienlīdz augsts. Piemēram, "Postolovo Golf Club" Eiropas līmeņa čempionāts tika spēlēts ar izvēles pozīcijām, jo, neraugoties uz laukuma īpašnieku nopietnajām nākotnes ambīcijām, fērveju kvalitāte neatstāja citas iespējas. Tas ir, fērvejā apstājušos bumbiņu drīkstēja pacelt, notīrīt un novietot piemērotā vietā rezultātu kartītes attālumā. Diez vai kāds iedomātos, ka līdzīgs nosacījums varētu būt spēkā, piemēram, "Ozo" laukumā "Latvian Open" izcīņā.

Eiropas amatieru komandu čempionātā II līgā ir iespēja piedalīties visām valstīm, taču jārēķinās, ka komandā jāpiesaka seši pienācīga līmeņa spēlētāji. Tādēļ Latvijas valstsvienība nedēļas nogalē Polijā nestartēja, savukārt igauņi ieguva 5.vietu 10 valstu konkurencē. Pēc divām kvalifikācijas kārtām sitienu spēlē un divām izslēgšanas kārtām match-play formātā uz I līgu pakāpās trīs spēcīgākās komandas - Portugāle, Austrija un Norvēģija. Igaunija pēc sitienu spēles rezultāta bija septītā, taču match-play cīņās pieveica gan Slovēniju, gan Turciju.

Latvija jūlija beigās Bulgārijā būs pārstāvēta EGA "Team Shield" turnīrā, kas pēc būtības ir III līgas sacensības, taču vismaz pagaidām tiek rīkotas atsevišķi valstīm, kas nespēj nokomplektēt sastāvu II līgas mačiem. "Team Shield" spēlēs 11 valstu komandas, kurās pilns komplekts būs četri golferi. "Pravets Golf Club" laukumā paredzēts viens raunds sitienu spēlē pēc kura komandas turpinās cīņu trijās izslēgšanas spēļu kārtās match-play formātā.

Savukārt Pučei nākamais turnīrs EGA pārrauga amatā būs septembra sākumā Lietuvā, kur "National Golf Club" laukumā notiks Eiropas dāmu senioru komandu čempionāts ar vismaz 17 valstu dalību.

Pēdējās izmaiņas , 16.07.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē