Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Tiesneša skaidrojums

Latvijas midamatieru čempionāts noslēdzās pirms vairākām dienām, taču vietu sadalījumu šoreiz jau pēc sacensību noslēguma ietekmēja Golfa noteikumi, turklāt nevis tie punkti, kas reglamentē spēli laukumā, bet gan rezultātu pierakstīšanu un iesniegšanu. Situācijas skaidrojumu sniedza sacensību galvenais tiesnesis Kārlis Eniņš.

Sākotnēji trešajā pozīcijā turnīrā tika ierindots Māris Gulāns, kurš pēc kļūmes iesniegtā rezultāta uzskaitē vēlāk sevi atzina par diskvalificētu. No rezultātu tabulas vienubrīd bija pazudis arī Gulāna marķieris Vilis Krištopans, taču pēc Golfa noteikumu piemērošanas tika atjaunots tabulā.

Noskaidrojot notikuma apstākļus, Eniņš pārliecinājās, ka rezultāti attiecīgajā situācijā pēc sacensību pēdējā raunda tika salīdzināti, un apzinātu pārkāpumu tiesnesis nekonstatēja. Gulāns tiesnesim atzina, ka pēc spēles nepietiekami uzmanīgi pievērsās rezultātu salīdzināšanai. Līdz ar to tika nodots nepareizs Gulāna rezultāts, bet nebija apzināta pārkāpuma no marķiera puses, kurš līdz ar to nav diskvalificējams.

Tiesības diskvalificēt spēlētāju ir galvenajam tiesnesim un/vai sacensību Komitejai nevis kādam spēlētājam, uzsvēra Eniņš. Savukārt Golfa noteikumi (Noteikums 6-6) paredz, ka spēlētājs pats ir atbildīgs par pareiza rezultāta ierakstu savā rezultāta kartītē katrā bedrītē.

Eniņš aicina golferus uzmanīgi sekot līdzi notikumiem laukumā savā spēlētāju grupā, kā arī uzmanīgi pievērsties rezultātu salīdzināšanai un parakstīšanai. Savukārt neskaidrību vai strīdu gadījumā vērsties sacensību Komitejā vai pie galvenā tiesneša, jo Golfa noteikumi par noteiktām rīcībām paredz noteiktu sodu, kas var būt arī diskvalifikācija.

Tiesneša primārais uzdevums golfā nav vis kādu sodīt, bet gan palīdzēt noteikt vietu sadalījumu godīgā cīņā atbilstoši noteikumiem, uzsvēra Eniņš.

Tātad Latvijas midamatieru čempionātā pirmajās divās vietās finišēja attiecīgi Aleksandrs Pāvulāns un Artūrs Skadats, trešais bija iepriekšējais titula īpašnieks Tālivaldis Pētersons, bet Vilis Krištopans ieguva 4.vietu.

Pēdējās izmaiņas , 14.07.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē