Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Golfa tauriņa efekts

Ierasts uzskatīt, ka golfā viss atkarīgs no paša spēlētāja, un tā tas arī ir... gandrīz visos gadījumos, tomēr ne par apaļiem 100 procentiem. Piemēram, Kristas Puisītes izredzes tikt pie punktiem pasaules rangā un līdz ar to arī olimpiskajā kvalifikācijā ir atkarīgas arī no citām spēlētājām un pavisam nejaušiem viņu negadījumiem, kādi notika arī pirms iepriekšējā turnīra.

Nedēļas nogalē "Symetra" tūres posmā Krista finišēja dalītā 36.vietā, pēdējā raundā nospēlējot ar +1 virs PAR un trīs dienu summā ar -4 zem PAR. Pēdējā raundā Kristai bija trīs bērdiji, taču nelāgāko ietekmi uz rezultātu atstāja trīskāršs bugijs 10.bedrītē.

Punktus pasaules rangā Krista neguva, un ar 36.vietu tam nepietiktu arī gadījumā, ja pēdējā brīdī nenotiktu izmaiņas spēlētāju sastāvā, taču pati situācija ir zīmīga. Sadalāmo pasaules ranga punktu skaitu ietekmē turnīra sastāvs un ļoti no svara bija reitinga TOP 50 spēlētājas Brooke Henderson piedalīšanās.

Taču ar nelāgu likteņa pirkstu Henderson pirms turnīra iekļuva nelielā satiksmes negadījumā, ar mašīnu dodoties uz veļas mazgātuvi. Henderson, par laimi, gandrīz necieta, tomēr spēlētāja informēja, ka ir jūtami sasitusies un pašsajūta nav atbilstoša dalībai turnīrā.

Līdz ar to izmaiņas dalībnieču sastāvā būtiski izmainīja arī citu spēlētāju iespējas uzlabot pozīcijas pasaules rangā, no kura atkarīga arī vieta olimpiskās kvalifikācijas reitingā.

Puisīte žurnāla "Sports" jaunākajam izdevumam pastāstīja, ka iespēja piedalīties olimpiskajās spēlēs viņai ir sapnis gluži kā jebkuram sportistam, jo paver iespēju startēt visaugstākajā līmenī. No profesionāles viedokļa olimpiskais starts pats par sevi būtiski neietekmētu meistarības līmeni, taču augstākās raudzes turnīrs sniegtu attiecīga līmeņa neatsveramu pieredzi. Kristai paskaidroja, ka viņai nav jākoriģē savi plāni, lai kvalificētos startam Rio, jo nepieciešams labi aizvadīt sezonu LPGA fārmtūrē un krāt pasaules ranga punktus.

"Tas ir mans mērķis jebkurā gadījumā, tādēļ iespēja piedalīties Rio spēlēs ir papildu dzinulis jau manis uzstādītajiem mērķiem," paskaidroja sportiste.

Krista atzīst, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu šogad jau ir uzkrājusi svarīgu pieredzi, kas palīdz gan pārbraucienos no viena turnīra uz otru, gan fiziskās formas uzturēšanā un treniņu un atpūtas sabalansēšanā. Februārī golfere Amerikā nomainīja treneri un pārcēlās no Tom Burnett pie Sean Hogan, kurš trenē arī pasaules ranga vicelīderi jaunzēlandieti Lydia Ko un citas augsta līmeņa LPGA spēlētājas.

"Domāju, ka treneru maiņa ietekmēja manu spēli pozitīvi un pēdējie divi mēneši izvērtās diezgan veiksmīgi "Symetra" tūres sacensībās, kas devis man lielāku pārliecību," uzsvēra Krista.
 

Pēdējos divos mēnešos Krista ne reizi nav palikusi aiz kata, trijos no sešiem turnīriem sasniedzot TOP 20. Tas ir palīdzējis sasniegt 46.vietu tūres naudas listē un ļauj raudzīties vēl augstāk. Nākamais "Symetra" tūres posms sāksies jūlija vidū.

Tikmēr pirmā olimpiskā pakāpiena turnīrs nedēļas nogalē noslēdzās "Avotos". Par Latvijas jaunatnes olimpiādes uzvarētājiem kļuva Pauls Nesaule un Marija Luīze Jučmane. Nesaule trīs raundu summā nospēlēja ar +20 virs PAR un finišēja astoņus sitienus priekšā tuvākajam konkurentam - vēl vienam Jūrmalas pārstāvim Robertam Matisonam. Rīdziniece Jučmane meitenēm bija labākā ar +28 virs PAR un 11 sitienu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju Annu Marksu.
 

 

Practicing away today @TPCSawgrass and representing @txstatebobcats #offweek #golf #txstate

A photo posted by Krista (@kristapuisite) on Jul 7, 2015 at 8:22am PDT

Pēdējās izmaiņas , 07.07.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē