Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Ar domu par match-play čempionātu

Tuvojoties jūnija beigām, golferiem svarīgāks varētu šķist Latvijas amatieru čempionāts, taču tā rezultāti būtiski ietekmēs arī Alandeko Latvijas match-play čempionāta norisi. Tādēļ ir jo būtiskāk iepazīties ar apstiprināto match-play turnīra nolikumu, lai nepalaistu garām iespējas iegūt labākās starta pozīcijas.

Alandeko Latvijas match-play čempionātā priekšsacīkstes sāksies 27.jūlijā, aizvadot vienu maču nedēļā. No dalības pirmajās divās kārtās būs brīvi spēlētāji, kas Latvijas amatieru čempionātā iekļūs TOP 16. Viņi turnīrā iesaistīsies trešajā kārtā no 10.augusta.

Būtiski, ka match-play turnīra noslēguma dienās 15. un 16.augustā "Ozo Golf Club" laukumā spēlēšanā būs iesaistīti pilnīgi visi dalībnieki, tostarp tie, kas zaudēs pirmajās kārtās. Izšķirošo spēļu dienās izcīnīs ne tikai galvenās balvas, bet arī noteiks balvu ieguvējus citās ieskaites grupās.

Kungi, kas zaudēs pirmajā kārtā, pretendēs uz 49.vietu un sponsora balvu "Būt vai nebūt". Attiecīgi otrajā kārtā zaudējumu piedzīvojušie golferi varēs turpināt cīņu par 33.vietu un balvu "Zelta zivtiņa", bet trešās kārtas zaudētāji sacentīsies par 17.vietu un balvu "Cerību ābols".

Noslēguma dienās 15. un 16.augustā katrs dalībnieks izspēlēs pa vienam raundam dienā. Izņēmums būs spēlētāji, kas sasniegs galvenos pusfinālu, tātad četri čempiona titula pretendenti, kuri sestdien pēcpusdienā izspēlēs vēl vienu raundu.

Nolikums paredz iespēju spēlēt 80 kungiem un 16 dāmām. Ja pieteikumu būs vairāk, trijos prioritāšu līmeņos vispirms priekšroka tiks dota Latvijas amatieru čempionāta TOP 16 vietu ieguvējiem, otrkārt, spēlētājiem ar handikapu līdz HCP 24 pieteikšanās secībā, bet trešais atlases rādītājs būs pieteikuma iesniegšanas laiks ar labvēlību ašākajiem. 

Pēc Latvijas amatieru čempionāta rezultātiem paredzēta arī spēlētāju izlikšana - pirmie 16 spēlētāji kungiem un astoņas golferes dāmām. Ja kungu konkurencē nepieteiksies visi TOP 16 vietu ieguvēji, tad match-play tīkla TOP 16 iekļūs nākamo vietu ieguvēji. Sacensību Komiteja arī saglabā tiesības TOP 16 tīklā pēc "wild card" jeb īpašo ielūgumu principa iekļaut Latvijas amatieru čempionātā nespēlējušos golferus ar handikapu ne augstāku par HCP 4,0.

Ja viens vai vairāki Latvijas amatieru čempionāta dalībnieki būs nospēlējuši ar vienādu rezultātu un ieņemto vietu dalīs, match-play priekšrocības būs golferim ar labāko rezultātu Latvijas amatieru čempionāta pēdējās 18, 9, 6, 3, 1 bedrītēs.

Cīņa par galveno balvu notiks pēc vienmīnusa sistēmas un Latvijas match-play čempions kungiem tiks sumināts pēc septiņu kārtu izspēles, paturot prātā, ka daļa spēlētāju turnīrā iekļausies trešajā kārtā. Visi pārējie spēlētāji, kas zaudēs mačā līdz 5.kārtai, turpinās cīņu 15.un 16.augustā par konkrētu vietu gala ieskaitē. Būtiski, ka spēlētāji, kas zaudēs jau 1.kārtā, katrs izspēlēs vēl vienu spēli līdz 15.augustam, bet divās noslēguma dienās turpinās cīņu par konkrētu vietu.

Ar katras kārtas izspēles termiņiem var iepazīties zemāk publicētajā nolikumā. Dalības maksa par finālu dienām ir 20 eiro, kas ietver green fee, ēdināšanu un citus labumus. Tikpat liela ir green fee maksa visiem citiem iepriekš spēlējamiem turnīra mačiem jebkurā pieejamā laikā neatkarīgi no nedēļas dienas.

Turnīra atbalstītājs Alandeko nodrošinās balvas uzvarētājiem visās grupās. Būs arī dizaina interjera priekšmetu izloze sacensību noslēgumā ar galveno laimestu - Alandeko dāvanu karti logu noformējumam 500 eiro vērtībā. Turklāt Alandeko Golfa drauga kartei, kas nodrošina 10% atlaidi Alandeko veikalos, var pieteikties visi LGF handikapu sistēmā reģistrētie golfa spēlētāji.

Alandeko Latvijas match-play čempionāta nolikums

Organizatori

Latvijas Golfa Federācija, Ozo Golf Club, Alandeko

Norises laiks

Priekšacīkstes: no 27.07.2015. līdz 14.08.2015.

Finālturnīrs par vietām Latvijas Match Play rangā: no 15.08.2015. līdz 16.08.2015.

Laukums

Ozo Golfa Klubs (Rīga)

Adrese: Mīgravja iela 16

www.ozogolf.lv

Tel.: +371 67394399; Fakss: +371 67394034

E-pasts: ozogolf@apollo.lv

Kungi spēlē no Dzeltenajām izsitiena vietām. Dāmas spēlē no Sarkanajām izsitiena vietām.

Dalībnieki

 

LV pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji.

Amatieri.

Kungu konkurencē piedalās 80 dalībnieki; dāmu – 16 dalībnieces.

Ja kungiem pieteikušies vairāk par 80 dalībniekiem, vispirms vieta tiek garantēta:

1. Pirmo 16 vietu ieguvējiem 2015.gada Latvijas amatieru čempionātā (LAČ).

2. Spēlētājiem ar HCP līdz 24 pieteikšanās secībā

3. Pārējiem dalībniekiem pieteikšanās secībā.

Ja dāmu turnīram pieteikušās vairāk nekā 16 golferes,  vispirms vieta tiek garantēta:

1.        Pirmo 8 vietu ieguvējām 2015. gada Latvijas amatieru čempionātā.

2.        Spēlētājām ar HCP līdz 24 pieteikšanās secībā.

3.        Pārējām dalībniecēm  pieteikšanās secībā.

Pēc LAČ rezultātiem pirmie 16 spēlētāji (dāmām- 8) tiek izsēti, pie kam pirmie 8 tiek izlikti (tātad pirmā ar otro vietu var tikties vienīgi finālā, ja līdz tam nokļūs). Šie dalībnieki Match Play piedalās no 3.sacensību kārtas.

  • Gadījumā, ja sacensībām kungu konkurencē nav pieteikušies visi pirmo 16 vietu ieguvēji LAČ, tad izsēti tiek atbilstoši nākamo vietu ieguvēji, izņemot gadījumus, kad Sacensību Komiteja nolemj izsēt pēc „wild card” principa LAČ nepiedalījušos golferus ar HCP, ne augstāku par 4.0.

    Gadījumos, kad nepieciešams noteikt izsēšanas vai izlikšanas vietu kārtību, ja viens vai vairāki dalībnieki LAČ ir nospēlējuši ar vienādu rezultātu un dalījuši vietu, augstāk izsējams vai izliekams golferis, kurš uzrādījis labāko rezultātu LAČ pēdējās 18, 9, 6, 3, 1 bedrītēs.

  • Noteikumi

    Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem (Match play) un Ozo golfa laukuma vietējiem noteikumiem.

    Sacensību formāts

    Uzvarētājs kungu ieskaitē tiek noskaidrots 7 kārtās, pirmie 16 izsētie golferi sacensības uzsāk no 3.kārtas. Visi pārējie spēlētāji, kas zaudējuši savā mačā līdz 5.kārtai, turpina cīņu 15.un 16.augustā par konkrētu vietu gala ieskaitē (izņēmums ir spēlētāji, kas zaudējuši 1.kārtā- viņi izspēlē vēl vienu spēli līdz 15.08. un tad turpina cīņu 15.un 16.08. par konkrētu vietu).

    Cīņa par Galveno balvu notiek pēc vienmīnusa sistēmas.

    Vietu sadalījums no 5. līdz 80. (dāmām no 5. līdz 16.) tiek noskaidrots match-play formātā, kur savā starpā viens ar otru vienlaicīgi cīnās visi viena flaita dalībnieki, beigās nosakot vietu sadalījumu attiecīgajā flaitā. Tātad 4 golferu flaita ietvaros vienlaicīgi notiek 6 mači; ja pēc 18 bedrītēm rezultāts ir neizšķirts, attiecīgais mačs jāturpina no 1. bedrītes, kamēr ir noskaidrots uzvarētājs. Par katru uzvaru spēlētājs saņem 1 punktu. Visaugstākā vietā tiek spēlētājs ar visvairāk izcīnītajiem punktiem. Ja punktu skaits ir vienāds, augstāk ir spēlētājs ar uzvaru savstarpējā mačā.

    Ja arī šādi vietu secība nav noskaidrota, attiecīgie spēlētāji iet un turpina izspēli no 1.bedrītes, kamēr kādā bedrītē uzvarētājs ir noskaidrots.

    Sacensību norises kārtība

    Priekšacīkstes

    1.kārta kungiem 27.jūlijs-2.augusts. Spēlētājiem jāvienojas par mača izspēles laiku. Ja viņi nav varējuši vienoties par spēles laiku, tad spēles laiks tiek noteikts 02.08. pl 16.00 (ja tas ir aizņemts, tad nākamais pieejamais laiks)

    2.kārta kungiem 3.augusts- 9.augusts. Spēlētājiem jāvienojas par mača izspēles laiku. Ja viņi nav varējuši vienoties par spēles laiku, tad spēles laiks tiek noteikts 09.08. pl 16.00 (ja tas ir aizņemts, tad nākamais pieejamais laiks)

    3.kārta kungiem 10.augusts- 13.augusts. Spēlētājiem jāvienojas par mača izspēles laiku. Ja viņi nav varējuši vienoties par spēles laiku, tad spēles laiks tiek noteikts 13.08. pl 16.00 (ja tas ir aizņemts, tad nākamais pieejamais laiks)

    4.kārta kungiem un 1.kārta dāmām (astotdaļfināli). 14.augusts no 14.30 (piektdiena).

    Finālturnīrs par vietām Latvijas Match play rangā.

    15.augusts (sestdiena) no 8.00

    5.kārta kungiem par Galveno balvu un 2.kārta dāmām par Galveno balvu (ceturtdaļfināli) .

    Spēles par vietām Latvijas Match play rangā un alternatīvajām balvām- kungiem par 9.-80. vietu un dāmām par 9.-16. vietu. Šajos flaitos visi dalībnieki sacenšas ar katru no citiem flaita dalībniekiem.

    15.augusts (sestdiena) pēcpusdiena

    6.kārta kungiem par Galveno balvu un 3.kārta dāmām par galveno balvu (pusfināli)

    16.augusts (svētdiena) no 8.00

    Fināli par 1.un 3.vietu kungiem un dāmām.

    Spēles par vietām Latvijas Match play rangā un alternatīvajām balvām- kungiem par 5.-80. vietu un dāmām par 5.-16. vietu. Šajos flaitos visi dalībnieki sacenšas ar katru no citiem flaita dalībniekiem.

    15.augustā un 16.augustā katrs dalībnieks izspēlē pa vienam raundam dienā; izņēmums- spēlētāji, kas iekļuvuši galvenajos pusfinālos, izspēlē sestdienas pēcpusdienā vēl vienu raundu.

     

    Dalības maksa

    Sacensību dalības maksa ir 20 eiro. Maksā iekļauts:

    -          dalībnieku ēdināšana abās finālturnīra dienās

    -          finālturnīra dienu green fee

    -          suvenīri

    -          dalība Alandeko dizaina interjera priekšmetu izlozē sacensību noslēgumā

    Spēlējot kvalifikāciju vai priekšsacīkšu kārtas gan pirmdienā, gan jebkurā citā nedēļas dienā un laikā, par kuru abas puses vienojas un laukums ir pieejams, golferiem, kas nav Ozo Golfa Kluba biedri vai sezonas kartes īpašnieki, noteikts fiksēts green fee 20 eiro.

    Balvas

    Galvenā balva

    Pirmās trīs vietas dāmu un kungu konkurencē tiek apbalvotas ar Alandeko balvām un LGF diplomiem; pirmā vieta saņem Galveno balvu.

    Cerību ābols

    Dalībnieki kungu konkurencē, kas zaudējuši 3. kārtā, turpina cīņu par 17.vietu kopējā rangā un Alandeko balvu Cerību ābols

    Zelta zivtiņa

    Dalībnieki kungu konkurencē, kas zaudējuši 2. kārtā, turpina cīņu par 33.vietu kopējā rangā un Alandeko balvu Zelta zivtiņa

    Būt vai nebūt

    Dalībnieki kungu konkurencē, kas zaudējuši 1. kārtā, turpina cīņu par 49.vietu kopējā rangā un Alandeko balvu Būt vai nebūt

    Izloze

    Sacensību noslēgumā visi dalībnieki ar savu uzvarēto maču rezultātu kartītē piedalās Alandeko dizaina interjera priekšmetu izlozē.

    Balvas var saņemt tikai tie dalībnieki, kas aizvadījuši visas paredzētās sacensību kārtas un ieradušies Ozo golfa klubā svētdien, 16.augustā.

    Pieteikšanās

    Pieteikšanās līdz 2015. gada 23.jūlijam plkst.23:59, piesakoties Ozo Golf Club, vai pa e-pastu. ozogolf@apollo.lv

    Izloze

    Izloze 2015. gada 24.jūlijā plkst.12:00 Ozo Golf Club

    Tiesāšana

    Sacensību galvenais tiesnesis- Kārlis Eniņš, tālr.29411707                                               
    Neskaidrību gadījumā, papildinformācijai- Andris Keisels 29237550

    Pēdējās izmaiņas , 18.06.2015.

    Komentāri[]
     
    Dienas foto



    Golfs.lv jautā

    Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

    Piecu gadu laikā
    5-10 gados
    Ne tik pārskatāmā nākotnē