Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Gavars iet ar PAR

Tā ir, ka ar labu rezultātu vienā kārtā vēl ir par maz, lai jau varētu rēķināties ar "Hansabanka Baltic Open" cut pārvarēšanu. Tomēr Mikus Gavars piektdien pierādīja, ka tas viņam nav nepaveicams uzdevums, jo tik solīdā konkurencē no baltajiem tee nospēlēt ar laukuma PAR atbilstošu rezultātu junioru izlases golferim ir ļoti atzīstams sasniegums.

Pirmajā dienā laukuma rekordam nebija lemts krist. Līderis zviedrs Christian Nilsson nospēlēja ar 67 sitieniem, nopelnot sešus bērdijus un vienu bugiju. Par vienu sitienu atpaliek viņa tautietis Fredrick Mansson, bet vēl četri kungi ar 69 sitieniem dala 3.vietu.

Gandrīz par oficiālo valodu turnīrā ir kļuvusi zviedru mēle, jo tieši no šīs kaimiņvalsts ieradies lielais vairākums spēlētāju. Tomēr tas vēl nenozīmē, ka arī godalgoto vietu dalīšana būs tikai skandināvu iekšējā lieta. Septīto vietu pēc pirmajām 18 bedrītēm dala krievs Dmitrijs Vinogradovs, kurš turklāt savas pirmās deviņas bedrītes, startējot no 10.tee, izgāja ar 32 sitieniem. Līdz dienas beigām -4 zem PAR gan pārvērtās par -2, bet vēl jau gaida divas kārtas.

Krievijas golfa jaunatnes pienācīgo līmeni apliecināja arī otrs tā pārstāvis Andrejs Pavlovs, nospēlējot ar -1 zem PAR, kas ļāva dalīt 16.vietu.

"Ozo Golf Club" pro Artūrs Krukovs un Dāvis Puksts finišēja ar 78 sitieniem, dalot 88.vietu, bet Kārlis Broders ar rezultātu 81 sitiens dala 96.vietu.Valdim Liepiņam sestdien būs jāpacīnās, lai nepaliktu pēdējais no finišu sasniegušajiem - pirmajā dienā "Viesturu" pro nospēlēja ar 89 sitieniem un pirms otrās kārtas ir 106.vietā 107 spēlētāju konkurencē. Cerams, otrajā dienā ies labāk, jo nervu spriedzei vajadzētu mazināties.

Padrūma diena bija igauņiem - Mark Suursalu turnīrs beidzās jau pirmajā kārtā, kad viņu diskvalificēja par nepareiza rezultāta bedrītē ierakstīšanu. Labākais no Igaunijas spēlētājiem pagaidām ir Martin Toom, kurš savu nākotni saista ar club pro profesiju. 75 sitieni viņam ļauj dalīt 57.vietu un saglabā cerības pārvarēt cut. Veiksme smaida ne vienmēr - 103.vietu dala Gert Velsberg (84), kurš pērn uzvarēja "Hansabanka Latvian Open".

Nesenās lietavas bija padarījušas grīnus nedaudz lēnākus, taču spēlētājiem iebildumu nebija, jo tik un tā visi cīnās vienādos apstākļos. Iespēju atbalstīt savējos un izvērtēt profesionāļu meistarību "Ozo Golf Club" nebija laiduši garām arī itin daudzi Latvijas golfa sabiedrībā zināmi kungi un dāmas. Un redzēt ir ko - gan to, kā PAR 5 bedrīti izspēlē ar īglu, gan arī to, ka "profiņi" arī ir tikai cilvēki, un trīs putus dažkārt uztaisa tikpat ātri kā viņu kolēģi amatieri.

Kuri no skandināviem būs tuvāk brangākajam kumosam no 30 000 eiro balvu fonda, varēs nojaust pēc otrās kārtas, kad noskaidrosies tie 50, vai nedaudz vairāk golferu, kuriem turnīrs svētdien turpināsies spēlētāju statusā. Spriežot pēc pirmās dienas, lai tiktu pie spēlēšanas arī svētdien, rezultāts visdrīzāk nedrīkstēs būt sliktāks par +3 vai +4. Tā kā arī Artūra Krukova izredzes vēl ir pāragri norakstīt.

"Hansabanka Baltic Open" rezultāti pēc 1.kārtas: http://www.golfdata.se/live/res_lbo.asp?sLang=SWE&tk=D0531XX&tour=ST

Pēdējās izmaiņas , 05.08.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē