Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Gavars cut pareizajā pusē

Brīžiem balansējot uz robežas, Mikus Gavars sestdien tomēr attaisnoja Latvijas golfa sabiedrības cerības un būs vienīgais mājinieku pārstāvis "Hansabanka Baltic Open" izšķirošajā kārtā. Viens sitiens par daudz bija "Ozo Golf Club" pro Artūram Krukovam, bet cīņā par uzvaru itin stabilās līdera pozīcijās iejutās 31 gadu vecais zviedrs Fredrick Mansson.

Otrajā kārtā Mansson pietrūka viena sitiena tiesa, lai atkārtotu laukuma rekordu, taču arī -7 zem PAR 18 bedrītēs ir iespaidīgs rezultāts. Pirms izšķirošās kārtas līdera rezultāts ir -11 zem PAR, kas dod piecu sitienu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem - savu tautieti Wilhelm Schauman un somu Mikko Korhonen. Mansson, kurš profesionāļa statusā ir 10 gadus, šosezon jau uzvarējis trijos turnīros, taču nevienā no tiem viņa prēmija nebija tik liela, kā tas būs Latvijā, ja vien līderis noturēsies pirmajā vietā.

Pēc divām kārtām kopējais rezultāts zem PAR ir 24 spēlētājiem, savukārt ar +5 varēja kvalificēties spēlēšanai arī svētdien. Trešajā dienā uz starta gaidīs 64 golferus - 56 profesionāļus un astoņus amatierus.

Izšķirošajā kārtā cīņas sāksies plkst. 8.21, spēlētājiem laukumā dodoties pa diviem vienā flaitā. Gavars kopā ar zviedru Erik Strandqvist cīņu sāks plkst. 9.15 septītajā flaitā. Cīņā par pirmo vietu galvenie notikumi sāks raisīties pēcpusdienā. Mansson un Schauman plkst. 13 noslēgs starta sarakstu.

Krukovs turnīrā finišēja ar 150 sitieniem, dalot 65.vietu. Tik vajadzīgo vienu sitienu viņš vēl varēja paspēt ietaupīt kādā no pēdējām bedrītēm. 8.bedrītē (Krukovs startēja no 10.tee) īgls bija kādu divarpus metru attālumā, taču ar vienu ripinājumu bija par maz. Arī finiša bedrītē līdz bērdijam pietrūka savs metrs, un bumbiņa turpināja izrādīt savu spītīgo raksturu.

Kārlis Broders ar 157 sitieniem dalīja 92.vietu, un otrajā kārtā viņam izdevās nospēlēt ar solīdu +4, kas summā deva +13. Vēl viens juniors Puksts bija simtais ar 160 sitieniem (+16) 107 spēlētāju konkurencē. Turpat aiz Puksta ar 161 sitienu bija otrs "Ozo" pro Hakan Svensson, savukārt GK "Viesturi" pro Valdis Liepiņš divu kārtu summā nospēlēja ar 169 sitieniem (+25) un sacensības noslēdza 103.vietā.

Nevienam sestdien neizdevās iegūt rīkotāju solīto "Mercedes" automašīnu par trāpījumu 13.bedrītē ar vienu sitienu, atstājot iespēju amatieriem pēc nedēļas pierādīt, ka viņi spēj nospēlēt vēl precīzāk. Lai gan vairākiem golferiem bumbiņa pēc pirmā sitiena apstājās pārdesmit centimetru attālumā no bedrītes, ideāli precīzs sitiens izpalika. Dienas lielāko daļu "Ozo Golf Club" ierastais vējš bija pavisam sakautrējies, un ļāva bedrītes karodziņam rāmi nokarāties, tomēr ar to bija par maz. Toties pēcpusdienā mākoņu krāsas kļuva arvien tumšākas, un spēlētājiem nācās meklēt lietus apģērbu.

Vai nu skandināviskā temperamenta, vai kādu citu dziļāk meklējamu iemeslu dēļ, "Ozo Golf Club" notiekošais nekādi neliecina par to, ka tur risinās turnīrs ar vairāk nekā 100 meistarīgu spēlētāju līdzdalību. Viss notiek rāmi, bez lielas kņadas un pretenzijām - gluži kā apliecinot cēlos aprakstos minēto golfa spēles īpašo raksturu.

"Hansabanka Baltic Open" rezultāti pēc 2.dienas: http://www.golfdata.se/live/res_lbo.asp?tk=D0531XX&tour=ST&sida=1

Pēdējās izmaiņas , 06.08.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē