Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Sāk reģistrēt Latvijas amatieru čempionātam

Latvijas Golfa federācija (LGF) kā turnīra rīkotāja sāka reģistrēt dalībniekus Latvijas amatieru čempionātam, kas pēc mēneša no 26. līdz 28. jūnijam notiks "Ozo Golf Club" laukumā. Lai gan pieteikumus pieņems līdz 15. jūnijam, rīkotāji būs pateicīgi par savlaicīgāku reģistrēšanos.

Pirms šīgada turnīra Latvijas amatieru čempionu godā ir Roberts Eihmanis un Māra Puisīte, kura aktīvās gaitas lielajā sportā ir beigusi. Māra turklāt ir rekordiste dāmu konkurencē, gan pērn, gan 2009.gadā uzvaru trīs dienu summā nodrošinot ar turnīra vēsturē labāko rezultātu +1 virs PAR.

PAR atbilstošs rezultāts, vai iekļūšana mīnusos pret laukumu, Latvijas amatieru čempionātā arvien ir aktuāls izaicinājums. Kungu konkurencē rekordists ar divreiz (2013. un 2008.gadā) sasniegtu +1 virs PAR ir Kārlis Broders, kurš pašlaik lielākos spēkus velta maģistra grāda iegūšanai, tādēļ sezonas pirmajā pusē diez vai pretendēs uz augstākajiem rezultātiem.

Mācību dēļ Broders neaizstāvēs titulu Igaunijas amatieru "Open", kas piektdien startē Sāremā. Toties dalību ir pieteicis Eihmanis un viņa sasniegtais rezultāts zināmā mērā raksturos arī pretenziju pamatotību veiksmīgi aizstāvēt Latvijas čempiona laurus. Dāmu konkurencē Sāremā spēlēs otrā spēcīgākā Latvijas amatiere pasaules rangā Anna Diāna Švanka.

Aizpildīt pieteikuma anketu dalībai Latvijas amatieru čempionātā un iepazīties ar nolikumu, kā arī veikt dalības maksājumu var tiešsaistē LGF mājaslapā. Dalības maksājumu var veikt arī ar bankas pārskaitījumu.

Dalības maksa ir 100 eiro, bet junioriem līdz 18 gadu vecumam - 50 eiro. Summa sedz spēles maksu, treniņlaukuma bumbiņu žetonu un golfa somas ratiņu īri visās sacensību dienās, kā arī treniņlaukuma bumbiņu žetonu un golfa somu ratiņu īri treniņdienā. Dalībniekiem organizatori nodrošinās dzeramo ūdeni un augļus visās sacensību dienās.

Turpinot tradīciju, LGF aicina Latvijas Republikas rezidentus piedalīties čempionātā, lai cīnītos par savu kausu ārpus konkurences.

Latvijas nacionālais amatieru čempionāts golfā pirmoreiz notika 1987.gadā Zviedrijā, no 1995. līdz 1997.gadam uzvarētājus noteica Nītvaljas laukumā, Igaunijā, bet Latvijā sacensības notiek kopš 1998.gada. Visvairāk uzvaru kungu konkurencē - piecas - guvis Broders. Dāmām septiņkārtēja uzvarētāja ir Vineta Ruka, bet kopš turnīrs norisinās "Ozo" laukumā trīs dienu formātā, četrus titulus ieguva Māra Puisīte.

Visās līdzšinējās sacensībās kopš 1995.gada, kad Latvijas amatieru čempionu pirmoreiz noteica Baltijas šajā krastā, ir piedalījušies tikai trīs spēlētāji - Andris Keisels, Māris Gulāns un LOK Goda prezidents Vilnis Baltiņš seniors. 

Pēdējās izmaiņas , 28.05.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē