Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Turnīrs ar spārniem

Rets turnīrs var palepoties ar spēju radīt tik daudz gaiša gandarījuma kā "Ozo Golf Club" aizvadītā "Noble Wine" Lauras Jansones Olimpiskā kausa izcīņa. Spēlējot komandās neto scramble, rezultāti bija tikai milzu mīnusos zem PAR, bet pasākuma galvenajai vaininiecei un vienlaicīgi dalībniecei dažādos veidos tika savākta prāva summa, kas ļaus cīņā par kvalificēšanos olimpiskajam startam Rio vairāk koncentrēties sportisko mērķu sasniegšanai.

Lieliskā maija sestdienā golferi nekavējās izmantot dāsnā sacensību formāta sniegtās iespējas un cīnījās par bērdijiem, kas lielākā vai mazākā skaitā bija sasniedzami ikvienam. Turklāt neiedzīvoties 13.bedrītes dīķa kompleksos visām komandām bija gatava palīdzēt Laura un nākamā ASV koledžu golfa spēlētāja Anna Diāna Švanka. Ja savu bumbiņu atrašanās vieta pēc pirmā sitiena neiepriecināja, varēja izmantot Lauras un Annas pirmo sitienu augļus.

Nolikuma laipnība palīdzēja arī uzvarētāju komandai, kam 13. bedrītē krita, iespējams, izšķirošais bērdijs. Čīles melnās mīdijas - Uldis Krauja, Inga Muciņa un Arvīds un Ingrīda Pīlādži - finišēja ar neto 52 sitieniem un par viena sitiena tiesu apsteidza četras tuvākās konkurentu komandas, kas visas dalīja otro vietu un arī saņēma sponsoru balvas.

Taču tā bija tika daļa pasākuma, jo nozīmīgs turnīra mērķis bija arī finansiāls atbalsts Laurai cīņā par olimpisko ceļazīmi, kas tik viegli rokā nedodas, un turnīros ik pa laikam jāspēlē Atlantijas abās pusēs. No dažādiem avotiem golferu sarūpētā summa sasniedza 7220 eiro, kas vairākos turnīros palīdzēs Laurai nedomāt par kvalifikācijas finansiālo pusi.

Nozīmīgu atbalstu sagādāja "Noble Wine" 3000 eiro apmērā, plus jau iepriekš minētos vairāk nekā septiņus tūkstošus kolektē sameta golferi, līdz ar to kopējā summa bija pieciem cipariem rakstāma. Īpašo dienas naglu sagādāja Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš, nododot izsolē savu kreklu un veiksmīgo nūju.

Sparīgāka cīņa iedegās par iespēju ietērpties Daugaviņa kreklā, līdz visbeidzot tas izdevās Latvijas golfa vienaudzim Mārim Gulānam, tiesa, komplektā ar 560 eiro novirzīšanu Lauras olimpiskās kvalifikācijas startiem. Savukārt nūja, kas palīdzēja Daugaviņam iemest uzvaras vārtus pagarinājumā pasaules čempionāta spēlē pret Austriju, kā golferiem ne tik labi zināms instruments par pārsimt eiro mazāku summu visbeidzot kļuva par Gata Kaleiņa īpašumu.

Daugaviņš gan smēja, ka labprāt būtu atdevis izsolei arī savu draiveri, taču tas pirms pāris dienām beidza aktīvās gaitas pēc ielidošanas Ķīšezera ūdeņos un kopš tā laika nav manīts. Taču vēlāk hokejists jau pavisam nopietni atzina, ka viņam nebūt nav žēl šķirties no sportā veiksmi nesušām lietām, jo tas vairo cerības Laurai tikt uz olimpiskajām spēlēm, kas Latvijas golfam būtu fantastisks panākums. Daugaviņš novēlēja Laurai ne brīdi nepadoties un arvien ticēt savam mērķim.

Patiesu veiksmes vēlējumu Laurai skanēja ļoti daudz, apliecinot plašu golfa sabiedrības ieinteresētību viņas panākumos un sniedzot nozīmīgu atbalstu, kas palīdz tiekties augšup un ceļ spārnos augstākam lidojumam.

Pēdējās izmaiņas , 23.05.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē