Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Lailas lielā atgriešanās

Lielisku atgriešanos sacensību apritē nedēļas nogalē sev sarūpēja Laila Forstmane, gūstot godalgotas vietas Jason Floyd akadēmijas un Andalūzijas Golfa federācijas kopīgi rīkotās sacensībās Spānijā. Lai novērtētu panākuma patieso vērtību, jāzina fakts, ka Laila golfā atgriezās pēc ļoti sarežģītas muguras operācijas, par ko talantīgā jaunā golfere izšķīrās, apzinoties iespējamo risku.

Pirms vairākiem gadiem Lailai konstatēja iedzimtības noteiktu muguras deformāciju un nepiepildījās cerības, ka, viņai augot, tā apstāsies ar dažādām konservatīvas ārstēšanas metodēm. Vienīgais ceļš, kā to apturēt, bija nopietna operācija. Gan Laila, gan viņas ģimene apzinājās, ka neizdevusies operācija varētu nozīmēt turpmāko dzīvi ratiņkrēslā.

Lēmums bija par labu aktīvai rīcībai un uzticēšanās Eiropas labākajiem speciālistiem, kas Lailu operēja Madridē pērn septembra otrajā pusē. Piecas stundas ilgusī operācija norisinājās veiksmīgi un pilnībā attaisnoja cerības.

Izšķiršanās par labu operācijai notika pērn pēc "Latvian Open", kur Laila bija līdere pēc pirmajām divām kārtām, bet pēdējā raundā ar sāpošu muguru atkrita uz 3.vietu. Cerība bija uz pilnvērtīgu dzīvi ar taisnu un nesāpošu muguru un līdz ar to pilnvērtīgu golfu.

Operācijai sekoja grūts rehabilitācijas periods fizioterapeita vadībā un pēc četriem  mēnešiem Laila atsāka fiziskos un kardiotreniņus sporta zālē. Februārī golfere sāka ripināšanas treniņus, martā - čipošanu un pilnus tuvās spēles treniņus. Kad pēc operācijas bija pagājis pusgads, Laila varēja pilnvērtīgi trenēties visos golfa elementos. Tas arī bija brīdis, kad kļuva skaidrs, ka operācijas iznākums ir ar lielu plusa zīmi.

Nozīmīgi, ka Lailu uz operāciju neviens nepierunāja. Viņu iedvesmoja stāsts par Stacy Lewis - golferi, kas uzvarējusi divos LPGA tūres "Major", bet padsmitnieces vecumā sešarpus gadus pavadīja ar muguru fiksējošu ierīci un nevarēja būt droša, ka varēs vienkārši staigāt savām kājām."Ja viņa [Lewis] varēja spēlēt, tad arī es varēšu spēlēt!," savu moto izvirzīja Laila.

Pēc operācijas dažas korekcijas Lailas golfa tehnikā tomēr bija nepieciešamas, un jaunajai golferei ļoti palīdz nodarbības Jason Floyd akadēmijā, kur ir visa nepieciešamā aparatūra vajadzīgo korekciju veikšanai.

Sacensībās Guadalamina Norte laukumā Lailas rezultāts ļāva ar uzviju nostiprināt ticību sev un pārliecību par savu spēli. Turnīrā 18 bedrīšu raundā vietu sadalījumu noteica sitienu spēlē un neto formātā. Neraugoties uz atbilstību U-16 vecuma grupai, Laila spēlēja U-23 grupā, kur kopā vērtēja puišus un meitenes, kam laukumā bija atšķirīgas starta vietas.

Sitienu spēlē Laila ar +6 virs PAR jeb 78 sitieniem izcīnīja 3.vietu, bet HCP ieskaitē viņa palika nepārspēta un izcīnīja uzvaru. Līdz 15. bedrītei Laila bija sakrājusi astoņus bugijus un sešus PARus, bet tad grūtākajā 15. bedrītē sekoja bērdijs, turpinājumā vēl divi PARi un raunds tika pabeigts ar skaistu bērdiju 18. bedrītē.

Līdz jūlijam Laila darbosies Jason Floyd golfa akadēmijā, jo jāpārbauda un jāuzlabo daudzas vēziena lietas, tādēļ bez augsta līmeņa treneriem, pieredzes un aparatūras neiztikt. Taču sagaidāms, ka šosezon redzēsim Lailu spēlējam Latvijā.

Pēdējās izmaiņas , 22.04.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē