Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Spieth karjerā pirmais "Major" tituls

Jordan Spieth svētdien čempiona cienīgā stilā triumfēja "US Masters" un ar sacensību atkārtotu rekordu nodrošināja karjerā pirmo uzvaru "Major" turnīros. Viņam arī nav pamata žēloties par palikšanu tukšā līdz šim, jo ASV golferis ir tikai 21 gadu vecs.

Četru dienu summā Spieth nospēlēja ar -18 zem PAR un atkārtoja četru raundu rekordu, ko 1997.gadā sasniedza Tiger Woods. Pēdējā kārtā Spieth nospēlēja ar 70 sitieniem jeb -2 zem PAR, kas ļāva tuvākos konkurentus Phil Mickelson un Justin Rose summā apsteigt par četriem sitieniem.

Necik tālu neatpalika arī ranga līderis Rory McIlroy, kurš ar -12 ieguva 4.vietu un cerības panākt karjerā "Major" uzvaru "Grand Slam" atlika uz nākamo gadu.

Nav brīnums, ka Spieth pēc uzvaras teicās piedzīvojis savas dzīves dižāko dienu un sapņa piepildīšanos. Papildu čempiona zaļajai žaketei uzvarētājs saņēma arī čeku par 1,8 miljoniem dolāru no turnīra 10 miljonu balvu fonda.

Pēdējais raunds ar 73 sitieniem nedaudz pabojāja Woods noskaņojumu, taču arī viņš pats pēc dalītās 17.vietas (-5 zem PAR) atzina, ka var ar sevi lepoties, apzinoties, kādās pozīcijās bija pirms turnīra. Ja pirms starta golfa apskatnieki ar Woods kā uzvaras pretendentu nopietni nerēķinājās, turnīrā viņa sniegums izpelnījās arvien pozitīvākas atsauksmes.

Vēlāk Woods pastāstīja, ka 9.bedrītē turklāt trāpījis pa koka sakni un izsitis no vietas plaukstas locītavu, taču pats iemežģījis visu atpakaļ vietā.

Spieth pēc uzvaras pakāpās par divām pozīcijām uz 2.vietu pasaules rangā un kļuva par "US Masters" vēsturē tikai piekto spēlētāju, kas bija līderis no pirmās līdz pēdējai dienai. Nekas tāds nevienam nebija pa spēkam kopš Ray Floyd uzvaras 1976.gadā.

"US Masters" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 13.04.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē