Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Ar prioritāti izplesties

Tuvojoties jaunās sezonas sākumam, galvenos darbības virzienus iezīmēja Latvijas Golfa federācija (LGF), kas par prioritāru izvirzīja mērķi plesties plašumā. Tas nozīmē dažādos veidos censties palielināt golfā iesaistīto ļaužu loku, kas savukārt radītu loģisko pamatu jaunu laukumu radīšanai.

LGF prezidents Vilis Krištopans uzsvēra, ka jaunajā sezonā ir ne gluži no gaisa pagrābtas cerības uz atbalstītāju finansiālu iesaistīšanos, taču pagaidām tas vēl nav materializējies parakstītos uz apzīmogotos līgumos. Tādēļ pagaidām var droši rēķināties tikai ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) atvēlēto finansējumu, kas summā daudz nepārsniegs 20 000 eiro.

Profesionāļu un amatieru pasaules ir tuvinājis lēmums iekļaut golfu olimpisko spēļu programmā. Tādēļ no pašlaik apzinātajiem LGF līdzekļiem, kas paredzēti augstu sasniegumu sportam, pusi sadalīs abas Latvijas profesionāles Laura Jansone un Krista Puisīte, kuras pretendē aizsniegties līdz olimpiskajam Rio. Skaitliskā izteiksmē summa gan atgādina, ka nepieciešama lielāka federācijas finansējuma bāze, taču arī pa nepilniem diviem tūkstošiem eiro nelielu atspaidu Laurai un Kristai tomēr sniegs.

Protams, svarīgu summu federācijas budžetā veido arī katra reģistrētā golfera ikgadējā iemaksa handikapa un sacensību informācijas sistēmas uzturēšanai. Tomēr tieši piesaistīto uzņēmumu atbalsts varētu palīdzēt palielināt federācijas rocību līdz sešciparu skaitlim. Te gan LGF prezidents atgādina, ka golfs pašlaik Latvijā nelielā iesaistīto dalībnieku skaita dēļ nav reklāmas tirgum pievilcīgs, un arī televīzijas skatītāji diez vai tik drīz vairos potenciālo reklāmdevēju interesi par pašmāju golfa sacensībām. Tātad tas ir vēl viens iemesls censties, lai ar arvien lielāku dalībnieku skaitu padarītu sporta veidu arī komerciāli pievilcīgāku.

Pēdējās izmaiņas , 20.03.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē