Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Dārgās kļūdas

Lai sabojātu rezultātu vai pat nopelnītu diskvalifikāciju, reizēm pietiek ar vissīkāko nevērību. Pat augstākās klases profesionāļiem nepietiekama vērība šķietamiem sīkumiem ir reizēm maksājusi pat neizmērojami dārgi. "Golf Digest" ir apkopojis deviņas lielākās likstas, kas saistītas ar inventāra noteikumu neievērošanu.

1. Matt Every (2015.gada "Sony Open")
Izspēlējot turnīra pirmo raundu ar 74 sitieniem, Every sitienā salieca 4.dzelža kātu. Atbilstoši noteikumiem, viņš raundā varēja turpināt izmantot šo nūju, taču nākamajā dienā raunda vidū Every atklāja, ka deformētā nūja arvien ir viņa somā, un viņš ar to ir izdarījis sitienu. Golfera bažas apstiprināja PGA tūres noteikumu amatpersona - par spēlēšanu ar noteikumiem neatbilstošu nūju Every tika diskvalificēts.

2. Johnny Miller (1976.gada "World Series")
Izspēlējot raundu ar PAR atbilstošu rezultātu, Miller no sava kedija 18.bedrītē uzzināja, ka viņa somā atradusies lieka nūja. Tas bija Miller sešus gadus vecā dēla pusmetrīgais puteris, kura dēļ tēva rezultātam pieskaitīja četrus soda sitienus.

3. Raymond Russell (2001.gada "English Open")
Pretendējo uz vietu turnīra TOP10, Russel uz 17.bedrītes grīna pasvieda bumbiņu notīrīšanai savam kedijam. Taču kedijs bumbiņu nenoķēra, un tā ieripoja blakus dīķī, kur pazuda. Russell nekas cits neatlika kā turpināt bedrītes izspēli ar citu bumbiņu un saņemt sodu par sitienu pa nepareizi aizstātu bumbiņu.

4. Jim Furyk (2009.gada "Barclays")
Trešajā raundā ar pirmo sitienu netrāpījis uz PAR 3 bedrītes grīna, Furyk lūkoja somā pēc 60 grādu vedža un konstatēja, ka tādi tur ir divi. Izrādījās, ka Furyk treniņlaukumā lieto vienu vedžu, bet sacensībās izmanto citu, lai tā rievas saglabātos asākas. Taču summā tas šoreiz nozīmēja 15 nūjas somā, tātad divu sitienu sodu par katru šādā komplektācijā izspēlētu bedrīti, bet ne vairāk par četriem soda sitieniem. Tā kā Furyk jau bija izspēlējis trīs bedrītes, viņš saņēma četru soda sitienu maksimumu. Turnīra beigās šie četri sitieni viņam naudas balvu starpībā izmaksāja 131 250 dolāru.

5. Greg Norman (1996.gada "Greater Hartford Open")
Pēc diviem raundiem Norman dalīja 4.vietu, kad atklāja, ka viņa spēlētās "Maxfli" bumbiņas modelis nav USGA atbilstošo golfa bumbiņu sarakstā. Spēlētāja diskvalifikāciju izraisīja niecīga atšķirība bumbiņu marķējumā. Norman paļāvās, ka "Maxfli XS-9" arīdzan būs reģistrētas kā noteikumiem atbilstošas, ja reiz tādas ir viņa ierastās "Maxfli XS-90". Taču pieņēmums izrādījās maldīgs.

6. Ian Woosnam (2001.gada "British Open")
Iespējams, pati dārgākā kļūme, kas maksājusi "Major" titulu. Woosnam pēc trim kārtām no līdera atpalika vienu sitienu un pēdējo raundu sāka ar teicamu sitienu pēc kura bumbiņa PAR 3 bedrītē apstājās blakus bedrītei. Taču mirkli vēlāk kedijs informēja, ka Woosnam somā ir divi draiveri un kopā 15 nūjas, kas līdz ar to nozīmē divu sitienu sodu. Woosnam lieko draiveri nekavējoties trieca pret koku un nostrostēja kediju, sakot, ka tam vienīgais darbs ir nūju skaitīšana.

7. Taylor Smith (1996.gada "Walt Disney World Resort Golf Classic")
Ja Woosnam finišēja dalītā 3.vietā un liekas nūjas dēļ, iespējams, palika bez "Major" lauriem, tad Smith neievērotu inventāra noteikumu dēļ varētu būt profesionālā golfa vēsturē lielākais cietējs finansiālā izteiksmē. Smith finišēja dalītās līderpozīcijās ar Tiger Woods, taču pārspēles vietā tika diskvalificēts par neatbilstošu garo divrokturu puteri. Karjerā Smith aizvadīja vēl 30 turnīrus ASV PGA tūrē, taču vairs ne reizi nebija tuvu rezultātu tabulas augšgalam.

8. Glen Ralph (1989. gada "Swiss Open")
Viens lieks puteris somā un 14 nūju noteikuma pārkāpums maksāja Glen Ralph Eiropas tūres karti nākamajai sezonai. Saņēmis pēdējā raunda gaitā divu sitienu sodu, Ralph vairs nespēja saņemties un ceturtajā kārtā nospēlēja ar 81 sitienu. PAR atbilstošs rezultāts viņam būtu ļāvis saņemt pietiekami lielu naudas balvu, lai pēc vietas naudas listē saglabātu vietu tūrē uz nākamo sezonu.

9. Phil Parkin (1992.gada "Italian Open")
Sava dēla puteri puteri somā atrada arī Phil Parkin, taču tika diskvalificēts, jo brīdī, kad golferis situāciju konstatēja, viņš jau bija parakstījis rezultātu kartīti.

Pēdējās izmaiņas , 05.03.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē