Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Harrington izpeld pirmais

Laukuma sagatavošana vienmēr ir izaicinājums, tomēr ASV PGA tūrē nule kā aizvadītais "Honda Classic" bija īpašs gadījums. Turnīrā, kur laukuma darbiniekiem bija jāizdzen no pielijuša bunkura aligators un jāaizvāc no fērvejiem ūdensčūskas, vislabāk ar visiem pārbaudījumiem tika galā 43 gadus vecais Padraig Harrington, kurš izcīnīja septiņos gados pirmo uzvaru ASV PGA tūrē.

Harrington uzvaru pirmdien Floridā nodrošināja pārspēlē ar 21 gadu veco ASV golferi Daniel Berger. Abi 72 bedrītes izspēlēja ar 274 sitieniem jeb -6 zem PAR. Pirmo pārspēles bedrīti (18.) abi pretendenti izspēlēja ar PAR, bet nākamajā bedrītē (17. PAR 3) dublinietis ar pirmo sitienu bumbiņu nogādāja metru no karoga, savukārt Berger spriedzē pārdega un trāpīja ūdenī.

Līdz Harrington uzvarai "Honda Classic" lielāko vērību medijos šoreiz izpelnījās ar vētras nestiem ūdensplūdiem. "PGA National" agronomijas daļas vadītājs Lukus Harvey pastāstīja, ka pārplūdušajā laukumā ļoti komfortabli jutušies aligatori un ūdensčūskas.

Gatavojot laukumu svētdien paredzētajam raundam, darbiniekiem pirms ūdens izsūknēšanas no 3. bedrītes fērveja bunkura vispirms no turienes padzina labi iekārtojušos aligatoru. Pēc sestdienas pamatīgajām lietusgāzēm, kad spēle tika pārtraukta, laukums kļuva tāds, ka tā sakopšanā centīgi strādāja 78 darbinieki.

Vētrā laukums zaudēja trīs kokus, tostarp divus - 1.bedrītē, kur parasti risinās pārspēles. Vienā kokā arī iespēra zibens. Tomēr par smagāko izaicinājumu Harvey nosauca bunkuru sakārtošanu, jo visas smiltis tika noskalotas uz dziļāko vidu, bet malās parādījās izskalota augsne un dubļi.

Taču Harvey palepojās, ka laukums tika sakārtots laikapstākļiem atbilstoši labākajā stāvoklī. Bunkuri bija kārtībā, grīni un tee nopļauti, un vienīgi fērveji palika bez pļaujmašīnu asmeņu griezuma.

Pēdējās izmaiņas , 03.03.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē