Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pilntiesīgo hibrīdu ēra

Ja kādam golferim hibrīds vēl ir neiepazīta lieta, pienācis īstais laiks pārskatīt savu attieksmi, jo mūsdienās jautājums vairs nav par to, vai brīvā laika golfa amatierim ir nepieciešams hibrīds, bet gan par to, cik šādu nūju vajadzīgs, uzskata "Golf Digest" inventāra redaktors Mike Johnson.

Mūsdienās 3. dzelzis ir nūja, kas praktiski beigusi pastāvēt. Turklāt 3.dzelzis der sitieniem no fērveja, turpretim hibrīdam būs pielietojums no tee un fērveja, kā arī sitieniem uz grīnu un čipošanai pie grīna. Johnson raksturo hibrīdus kā četras nūjas vienā, turklāt ir arī regulējami hibrīdi.

Hibrīdi apritē ir jau 15 gadus, bet pa īstam popularitāti iemantojuši pēdējā desmitgadē. Sākotnēji tie bija dzelžu aizstājēji, tad pēc nūju galvu izmēriem un materiāliem kļuva arvien līdzīgāki fērveja vudiem, bet tagad procesa virzība atkal kļuvusi pretēja.

Johnson uzsver, ka nule kā dāmu Austrālijas "Open" uzvarējušās pasaules ranga līderes Lydia Ko somā dzelži sākas ar 6. numuru un sadzīvo blakus ar trim hibrīdiem. Tas ir pārdomu vērts komplekts arī brīvā laika amatieriem.

Pārejot no garajiem dzelžiem un hibrīdiem jārēķinās, ka 3.dzelža vietā to pašu distanci nodrošina 4.hibrīds, līdz ar to nav nekas dīvains, ja somā ir gan 4.dzelzis, gan 4.hibrīds. Labākais veids, kā noteikt īsto aizstājēju, ir doties ar bumbiņu spainīti treniņlaukumā, atgādina Johnson. Ja pirmās pavasara zīmes nepievils, tāda iespēja arī mūsu pusē būs pavisam drīz.

Pēdējās izmaiņas , 24.02.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē