Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Turcijas izaicinājuma gaidās

Pavisam tuvu ir trešdiena kad prāva Latvijas golferu grupa dosies uz Turcijas kūrortu Belekā pie Antālijas, lai mērotos spēkiem III Latvijas un VIII Vidzemes ziemas čempionātā. Startam ir pieteikušās jau 17 dāmas un 48 vīrieši, tai skaitā viens jaunietis, vēsta sacensību organizatori.   

Golferus izmitinās pērn atklātajā "Regnum Carya Golf & SPA Resort" viesnīcā, kam pieder divi laukumi "National Golf Club" un "Carya Golf Club". Saprotams, ka šajos laukumos arī norisināsies čempionu titulu izcīņa.  

Starp citu, Latvijas golferi Turcijā ieraudzīs vēl kādu labi zināmu seju, jo "National" golfa laukumā ir liela Lauras Jansones bilde no 2013. gada sacensībām Dāmu Eiropas tūrē (LET). 

Vēl var atgādināt, ka šonedēļ Turcijā tiks izcīnīti deviņi dažādi Latvijas tituli, kas pārskatāmi zemāk tāpat kā sacensību nolikumi. Starta laiki jau pašlaik apskatāmi GOLFBOX, kur paredzēts atspoguļot arī rezultātus.

Dāmas
Latvijas ziemas čempione
Vidzemes ziemas čempione
Vidzemes ziemas kausa ieguvēja

Kungi
Latvijas ziemas čempions
Vidzemes ziemas čempions
Vidzemes ziemas kausa ieguvējs

Kopējā ieskaitē
Latvijas ziemas kausu ieguvēji trīs HCP grupās.  

III Latvijas Ziemas čempionāts golfā 2015

 Sacensību nolikums

1.   Vadība

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF III Latvijas Ziemas čempionāts golfā sacensību organizācijas komiteja: Valdis Liepiņš, Daiga Puisīte un Edgars Zālītis. Sacensību galvenais tiesnesis: Valdis Liepiņš.

2.   Laiks un vieta

Sacensības notiek Belek, Turcija – National un Carya golfa laukumos no 13.–16.02.2015.

3.   Dalībnieki

3.1        Sacensību dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi (LR pilsoņu pase) un LR rezidenti, kuri reģistrējušies LGF HCP reģistrā 2015. gadā.

3.2        Sacensības notiek amatieriem sieviešu un vīriešu konkurencē.

3.3        HCP limits dalībai sacensībās ir: 36.0.

4.   Sacensību formāts un noteikumi

4.1    Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem National un Carya Golf Club vietējiem noteikumiem un LGF Sacensību Nolikumu.

4.2        Formāts:

4.2.1  Sitienu spēle - 54 bedrītes atsevišķi sieviešu un vīriešu ieskaitē.

4.2.2  HCP neto – 54 bedrītes trīs grupās:

-          1. grupa – (HCP 0 – 12)

-          2. grupa – (HCP 13 – 24)

-          3. grupa – (HCP 25 – 36)

4.3        Izsitiena vietas. Vīrieši spēlē no dzeltenajām izsitienu vietām, sievietes no sarkanajām izsitienu vietām un juniori no sarkanajām izsitienu vietām.

4.4        Vietu dalīšana. Godalgoto vietu dalīšanas gadījumā, notiek „pēkšņās nāves” pārspēle uz Carya laukuma 9. bedrītes.

4.5        Spēles temps. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes. Par spēles tempa neievērošanu: pirmajā reizē – brīdinājums, otrajā reizē – 1 soda sitiens, trešajā reize – 2 soda sitieni, ceturtajā reizē - diskvalifikācija.

4.6        Starta laiks. Ja spēlētājs nokavē startu līdz 5 minūtēm, tas saņem 2 sitienu sodu. Ja nokavē vairāk par 5 minūtēm, tad tiek diskvalificēts (Noteikuma punkts 6-3).

4.7        Bumbiņas. Sacensībās var spēlēt tikai ar golfa noteikumos atļautajām bumbām (skat. sarakstu www.randa.org).

4.8        Draiveri. Sacensībās var spēlēt tikai ar golfa noteikumos atļautajiem draiveriem (skat. sarakstu www.randa.org).

4.9        Distances mērīšanas un elektroniskās ierīces. Distances mērīšanas ierīces ir atļautas. Aizliegts lietot mobilos telefonus.

4.10    Kediji. Kediji ir atļauti. Spēlētājs ir atbildīgs par kedija rīcību. Noteikumu neievērošanas gadījumā, sodu saņem spēlētājs. Kedija apģērbam jābūt atbilstošam golfa etiķetei.

4.11    Golfa ratiņi. Sacensību dalībnieki var lietot golfa ratiņus. Nedrīkst lietot elektriskos ratiņus un golfa kartu. (Izņemot organizētāju atļautajos gadījumos).

4.12    Rezultāti. Kad rezultāti izvietoti uz rezultātu tablo un/vai oficiālajā rezultātu lapā, tie tiek uzskatīti par galīgiem. Pretenzijas var tikt iesniegtas ne vēlāk kā 15 minūtes pēc sacensību beigām.

5.   Pieteikšanās un izloze

5.1        Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 06.02.2015. plkst. 18:00.

5.2        Izloze notiks 09. februārī plkst. 18:00.

6.   Starta laiki

Pirmās dienas starts notiks saskaņā ar izlozi, otrajā un trešajā dienā spēlētāji startē saskaņā ar pirmo dienu rezultātiem. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7.   Apbalvošana

III Latvijas ziemas čempions saņems  dāvātos kausus.

III Latvijas ziemas čempione saņems  dāvātos kausus.

HCP grupu kausu ieguvēji saņems  dāvātos kausus.

 VIII VIDZEMES ATKLĀTAIS ZIEMAS ČEMPIONĀTS GOLFĀ 2015

 SACENSĪBU NOLIKUMS

1. Sacensību mērķis:

Palielināt Vidzemes golfa spēlētāju ieguldījumu LATVIJAS golfa attīstībā, uzaicinot piedalīties godīgās sacensībās ar labākajiem LATVIJAS golferiem arī ziemas periodā.

2.Sacensību vieta un laiks:

Sueno golfa klubā Belekas apkārtnē Turcijā, 2015. gada 13. februārī National laukumā un 16. februārī Carya laukumā. Izsitienu vietas vīriešiem Dzeltenās, dāmām Sarkanās, junioriem Sarkanās.

3. Sacensību formāts un noteikumi:

Sacensību dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi (LR pilsoņu pase) un LR rezidenti, kuri reģistrējušies LGF HCP reģistrā 2015. gadā.

Sacensības notiek amatieriem sieviešu un vīriešu konkurencē saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendjūsas Golfa kluba apstiprinātiem noteikumiem. Dalībniekiem HCP kartes obligātas. Handikaps nedrīkst būt lielāks par 36. Lielākos HCP pielīdzinās 36.

Sacensībās tiek izspēlētas 36 bedrītes, to ietvaros notiek divi turnīri.

-      VIII Vidzemes Ziemas atklātais čempionāts golfā par SIA „Autoserviss Birums” dāvāto kausu vīriešu un sieviešu atsevišķā ieskaitē. Stroke rezultāts.

-      VIII Vidzemes Ziemas kausa izcīņa golfā par SIA VRPB dāvāto kausu vīriešu un sieviešu atsevišķā ieskaitē. HCP neto rezultāts.

4.    Vietu dalīšana:

Ja vairāki spēlētāji dala pirmo - sesto vietu vīriešu un pirmo – trešo vietu sieviešu ieskaitē, uzvarētājs tiek noteikts “pēkšņas nāves” pārspēlē Carya laukuma 9. bedrītē.

5.    Starta laiki:

13. februārī starts no 1. bedrītes saskaņā ar izlozi National laukumā sākot no plkst. 10:33. 16. februārī starts plkst. 10:39 Carya laukumā no 1. bedrītes saskaņā ar iepriekšējās dienas rezultātiem apgrieztā secībā, pēdējie iet pirmo četru vietu ieguvēji pēc iepriekšējo dienu rezultātiem. Reģistrēšanās ne vēlāk kā 15 minūtes pirms starta laika kluba recepcijā. Sacensību atklāšana 12. februārī plkst. 21:00 Regnum Carya golf resort & SPA viesnīcā.

6.    Dalībnieki:

Sacensībās piedalās spēlētāji, kuri pieteikušies līdz 2015. gada 06. februārim. Sacensību izloze notiks 2015.gada 12. februārī plkst. 21:00.

7.    Tiesāšana:

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina Latvijas Ziemas Atklāto sacensību komiteja. Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās sacensību Komitejas locekļi. Pretenzijas jāiesniedz rakstiskā veidā ar neatgriezenisku izskatīšanas maksu EUR 100.- apmērā.

8.    Apbalvošana.

Katra turnīra uzvarētāji saņems kausus. Sacensību noslēgums un apbalvošana notiks 2015. gada 16. februārī Regnum Carya golf resort & SPA viesnīcas restorānā, SIA „ZVZ” atbalstītajā Gala pasākumā.
Čempionāta uzvarētāji saņems SIA „Autoserviss Birums” ceļojošo kausu. Kausa uzvarētāji saņems RADIO TEV dāvāto ceļojošo Neto kausu.

Pēdējās izmaiņas , 09.02.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē