Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Ripināšanas līnijas smalkumi

Noteikumu traktējumā golferi arvien atrod neskaidras situācijas, tādēļ R&A un USGA pēc daudzu jautājumu saņemšanas nule kā sniedza paskaidrojumus par Noteikumu, kas nosaka spēlētāja rīcību attiecībā pret ripināšanas līniju.  

Noteikums 16-1a aizliedz spēlētājam pieskarties ripināšanas līnijai, turklāt par līniju pēc definīcijas uzskatāma ne tikai pati līnija, pa kuru spēlētājs vēlas raidīt bumbiņu pēc sitiena izdarīšanas uz grīna, bet arī saprātīgs attālums uz abām pusēm no līnijas. Taču daudzi spēlētāji mēdz nostāties pār līniju, tai skaitā jāteniski, gan arī soļot gar līniju, lai novērtētu grīna slīpumu un ripinājuma lauzumu.  

Jautājums radies par to, vai šādi netiek pārkāpti noteikumi. Sods par Noteikuma 16-1a pārkāpšanu ir zaudēta bedrīte match-play spēlē vai divi soda punkti sitienu spēlē. Tiesa, Noteikumā 16-1a ir paredzēti izņēmumi, taču neviens no tiem neattiecas uz grīna nolasīšanas situāciju.  

R&A un USGA kopīgā paziņojumā rekomendēja spēlētājiem uzmanīties arī grīna nolasīšanā, lai nepārkāptu Noteikumu un nepieskartos ripināšanas līnijai. Tostarp soļojot gar līniju, vai soļos mērot distanci līdz bedrītei, vai arī pusceļā vēzējot puteri pār ripināšanas līniju. Turklāt tiek atgādināts, ka pieskaršanās līnijai nav atļauta ne ar roku, nedz pēdu un nūju, vai kā savādāk.

Pēdējās izmaiņas , 23.01.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē