Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Sezona jau klāt

Aiz loga dominējošā baltā krāsa ir visai maldinoša, jo nopietna sacensību sezona jau teju ir sākusies Latvijas profesionālajai golferei Kristai Puisītei. Nākamnedēļ Floridā startēs LPGA tūres sezona, un Krista ir gatava izmantot iespēju pacīnīties pirmā turnīra kvalifikācijā.

"Coats Golf Championship" risināsies pirmo reizi, un pamatturnīrā vieta ir garantēta tūres spēlētājām. Taču iespēja pretendēt uz iekļūšanu galvenajā starta listē ir arī atsevišķā viena raunda kvalifikācijā, kas notiks jau sestdien, 24.janvārī. Kristai tiesības spēlēt kvalifikācijā nodrošina LPGA fārmtūres golferes statuss, taču iekļūšanai pamatturnīrā vajadzīga ne tikai izcila spēle, bet arī veiksme.

Nolikums paredz, ka kvalifikācijā var startēt līdz 84 spēlētājas, taču pamatturnīrā, kur 120 golferes pretendēs uz 1,5 miljonu dolāru balvu fondu, iekļūs divas labākās. Tātad tīri matemātiski izredzes nepārsniedz dažus procentus, tomēr jebkurā gadījumā ne mazāk svarīga ir iespēja spēlēt tūres laukumā un jau sezonas pašā sākumā sajust savu spēli.

Lai nepalaistu garām iespējas, Krista kvalifikācijā spēlēs arī LPGA tūres otrajā turnīrā februāra sākumā Bahamu salās. Kvalifikācija risināsies 2.februārī pēc identiskiem noteikumiem.

Tomēr sezonas galveno daļu Kristai veidos spēlēšana LPGA fārmtūrē, kur ieplānoti 24 turnīri, un pirmais no tiem paredzēts 20.februārī Arizonā. Tā būs iespēja ar labiem rezultātiem krāt punktus pasaules rangā, lai uzlabotu izredzes iekļūt olimpiskajā Rio turnīrā, kā arī turpinātu ceļu augšup pa nebūt ne vienkāršajām profesionālās golferes karjeras kāpnēm.

Pēdējās izmaiņas , 22.01.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē