Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Kaymer pārsteidz pats sevi

Ar 10 sitienu pārsvaru pār konkurentiem 13 bedrītes pirms turnīra beigām uzvara nav garantēta pat augstākā līmeņa profesionāļiem. Sev netīkamā veidā nedēļas nogalē to pierādīja Martin Kaymer Abūdabī čempionātā, kur vācietis finišēja tikai trešais.

Pēc Kaymer spēles sabrukuma par uzvarētāju turnīrā ar 2,7 miljonu dolāru balvu fondu kļuva pasaules rangā 357.vietā ierindotais 22 gadus vecais Gary Stal no Francijas. Nospēlējis summā ar -19 zem PAR (68-69-67-65) viņš par vienu sitienu apsteidza reitinga līderi ziemeļīru Rory McIlroy. Savukārt Kaymer pēc pēdējā raunda +3 virs PAR bija summā vēl par vienu sitienu vairāk.

Karjerā divos "Major" turnīros uzvarējušajam Kaymer nekas absolūti pārdabisks gan nebija jāpaveic, lai izlaistu no rokām šķietami drošu uzvaru. Bugijs 6. bedrītē, divkāršs bugijs pirmā deviņnieka beigās un trīskāršs bugijs 13.bedrītē uz bērdiju trūkuma fona - lūk arī visa neveiksmes recepte pasaules ranga 12.vietas īpašniekam.

Pēc neveiksmes Kaymer pastāstīja ka diena bija pārsteigumiem bagāta, bet pāris sliktu sitienu no tee noveda viņu situācijās, kurās nav lielu izredžu tikt cauri ar bugiju.

Tikmēr Stal pēdējo raundu sāka astoņus sitienu aiz līdera, taču pirmajās 11 bedrītēs iekrāja sešus bērdijus un izvirzījās vadībā. McIlroy pēdējā bedrītē no bunkura gandrīz tika pie īgla, tomēr samierinājās vien ar bērdiju un otro vietu.

Uzvara Stal garantēja trīs gadu spēlēšanu Eiropas tūrē un ļāva sasniegt 103.vietu rangā.

Abūdabī čempionāta REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 19.01.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē